Παρασκευή 27 Ιούνη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
"Απασχολήσιμους" θέλει ο "ΦΕΙΔΑΣ"

Συστηματικά η επιχείρηση υποδηματοποιίας ΦΕΙΔΑΣ,προχωρά σε χτύπημα των εργασιακών δικαιωμάτων, επιχειρώντας να μετατρέψει όλους τους εργαζόμενούς της σε "απασχολήσιμους".Με στόχο την πιο αποτελεσματική παρέμβαση στο χώρο, το Συνδικάτο Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος Αττικής,διοργανώνει σήμερα σύσκεψη, στις 6.30μμ στα γραφεία του στην οδό Γ' Σεπτεμβρίου 48β.

Με πολλές μορφές - επισημαίνεται σε ανακοίνωση του Συνδικάτου - η επιχείρηση προσπαθεί να καταργήσει την πλήρη και σταθερή απασχόληση. Απολύει εργαζόμενους με μεγάλη ηλικία και προϋπηρεσία και προσλαμβάνει στη θέση τους εργαζόμενους με συμβάσεις ορισμένου χρόνου (δίμηνες, τρίμηνες κλπ.). Επίσης υποχρεώνει εργαζόμενους να πάρουν άδειες άνευ αποδοχών, ενώ το τελευταίο διάστημα επιβάλλει τετραήμερη εργασία με μείωση αποδοχών.

Στο μεταξύ χτες, μετά από παρέμβαση του Συνδικάτου και την παρουσία της προέδρου του, Χ. Τσεντούρου,πραγματοποιήθηκε αυτοψία από την Πολεοδομία στην καλτσοποιία Κορακίδη στη Ν. Ιωνία. Η συγκεκριμένη επιχείρηση είχε δημιουργήσει υπόγειο - μεσαιωνικό τούνελ, κάτω απ' την οδό Σεβαστείας, που συνέδεε τα δυο κτίρια και το οποίο χρησιμοποιούσε για να αποκρύπτει και αλλοδαπούς που απασχολούσε σε συνθήκες "μαύρης εργασίας"!Το τούνελ ανακαλύφθηκε τυχαία πέρσι σε έλεγχο συνδικαλιστών και Επιθεώρησης Εργασίας. Μετά τις αλλεπάλληλες παρεμβάσεις του Συνδικάτου, ο εργοδότης το "σφράγισε".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ