Τετάρτη 1 Γενάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Στήριξη των κυβερνητικών επιλογών

Πρωτοχρονιάτικα μηνύματα του Προέδρου της Δημοκρατίας και του προέδρου της ΝΔ

Τις κυβερνητικές επιλογές στην οικονομία και τα θέματα εξωτερικής πολιτικής έρχεται να υποστηρίξει με το πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κ. Στεφανόπουλος.

Στο χρόνο που έρχεται, αναφέρεται στο μήνυμα, "η προσπάθειά μας θα επικεντρωθεί και πάλι στα δύο βασικά προβλήματα του τόπου, την πορεία της Οικονομίας και τις εξελίξεις στα εθνικά θέματα". Οσον αφορά την οικονομία, επισημαίνει, ότι "η οικονομική προσπάθεια την οποία έχομε αναλάβει δε μας επιβάλλεται μόνον από τις συμφωνίες που συνάφτηκαν στο πλαίσιο της Ευρώπης, μας επιβάλλεται και χάριν ημών των ιδίων, χάριν της ίδιας της χώρας μας, ώστε να αναπτυχθεί, να ισχυροποιηθεί και να ευημερήσει". Στη συνέχεια δίδει την εξής διάσταση στην οικονομική ανάπτυξη: "Η οικονομική ανάπτυξη θα μας βοηθήσει να προβάλουμε με μεγαλύτερη επιτυχία και τις επιτεύξεις μας στον πολιτιστικό τομέα και να καταστήσουμε την εθνική μας ταυτότητα προεξάρχον στοιχείο του σύγχρονου ευρωπαϊκού πολιτισμού".

Ταυτόχρονα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας "στρέφει του βλέμμα του" στους φτωχούς σημειώνοντας ότι "δε λησμονώ ότι υπάρχουν πολλοί που υποφέρουν, που δεν έχουν δουλιά, που αγωνίζονται να αντιμετωπίσουν τη σκληρή πραγματικότητα"... Σε όλους αυτούς περιορίζεται να εκφράσει λόγια παρηγοριάς, αναφέροντας ότι "χάριν αυτών είμαι βέβαιος ότι θα αναζητηθεί η χρυσή τομή μεταξύ της συνεχούς προσπαθείας και της κάλυψης των κοινωνικών αναγκών, στο μέτρο του δυνατού".

Σχετικά με τα θέματα εξωτερικής πολιτικής, αφού διαπιστώνει ότι στην Ευρώπη και διεθνώς "κατανοήθηκε και αναγνωρίστηκε περισσότερο από άλλοτε το δίκαιόν μας" και έγινε πιο φανερή η επιθετικότητα της Τουρκίας, υποστηρίζει ότι δεν υπάρχει αποτελεσματικότερος τρόπος επίλυσης των διαφορών που σχετίζονται με την ερμηνεία των διεθνών συμβάσεων και συνθηκών από την προσφυγή στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης. Επικαλούμενος την επιθετική συμπεριφορά της Τουρκίας δικαιολογεί τις θυσίες στις οποίες υποβάλλεται ο ελληνικός λαός λόγω των εξοπλιστικών προγραμμάτων, "προκειμένου να ενδυναμώσουμε την εθνική μας ετοιμότητα".

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΝΔ, Μ. Εβερτ, επαναλαμβάνει στο μήνυμά του τις γνωστές θέσεις του για συστράτευση και συντονισμό δυνάμεων και χάραξη ενιαίας εθνικής στρατηγικής, καθώς και την ανάγκη να αναζητηθούν λύσεις στα προβλήματα των κοινωνικών ομάδων που περιθωριοποιούνται, μέσα από διάλογο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ