Τετάρτη 1 Γενάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ο υπέρτατος νόμος

Πίσω από τις ατέλειωτες λεπτομέρειες του ναυαγίου του "Δύστος", οι οποίες τις περισσότερες φορές λειτουργούν αποπροσανατολιστικά και συγκαλύπτουν τις ευθύνες, δύο πράγματα είναι ολοφάνερα:

Πρώτο. Οι εφοπλιστές, με την αμέριστη υποστήριξη των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, έχουν επιβάλει ένα καθεστώς γαλέρας στα καράβια, το οποίο με μαθηματική ακρίβεια οδηγεί σε ναυάγια. Υπέρτατος νόμος είναι η αύξηση των υπερκερδών των εφοπλιστών.

Δεύτερο. Η πλειοψηφία των ΜΜΕ και η κυβέρνηση Σημίτη έσπευσαν από την αρχή να ταχθούν αλληλέγγυες στην πλοιοκτήτρια εταιρία - θυγατρική της ΑΓΕΤ - προσπαθώντας με κάθε τρόπο να αποκρύψουν την αλήθεια και να μη θίξουν τα "ιερά και τα όσια" των εφοπλιστών. Ειδικά ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας λειτούργησε ως πράκτορας των εφοπλιστικών συμφερόντων, επιβεβαιώνοντας ότι δεν επιλέχτηκε τυχαία γι' αυτό το πόστο.

Ας μην τρέφουν αυταπάτες. Το απάνθρωπο και αποκρουστικό πρόσωπο των εφοπλιστών και της κυβέρνησης Σημίτη προβάλλει ανάγλυφα από το ναυάγιο του "Δύστος" και κανένα λίφτινγκ δεν μπορεί να το μεταμορφώσει και να το κάνει "ανθρώπινο".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ