Τετάρτη 1 Γενάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
"Πάντα κάλαντα, πάντα του χρόνου"

Γιορταστική χτες η ατμόσφαιρα στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ, στον Περισσό

"Αρχικάλαντα και αρχή του χρόνου. Πάντα κάλαντα, πάντα του χρόνου...". Αγόρια και κορίτσια, από το παιδικό συγκρότημα της Ενωσης Ποντίων Πειραιά, ντυμένα με τις παραδοσιακές ποντιακές στολές, επισκέφθηκαν χτες το πρωί την έδρα της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, είπαν τα κάλαντα στη Γενική Γραμματέα Αλέκα Παπαρήγα και χόρεψαν τον ποντιακό χορό "τικ". Ο αντιπρόεδρος της Ενωσης, Χ. Μιχαηλίδης,επέδωσε στη Γενική Γραμματέα της ΚΕ του ΚΚΕ το λάβαρο του Συλλόγου.

Η ευχή που έδωσε η Αλ. Παπαρήγα για το 1997, που αποτελεί "σίγουρη ελπίδα"- όπως είπε χαρακτηριστικά - είναι ότι ένα μεγάλο μέρος του λαού θα κατανοήσει την ανάγκη βαθιών αλλαγών και κυρίως θα ανακτήσει τη μεγάλη δύναμη να τις κατακτήσει και να τις επιβάλλει.

Ακολούθησε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας. Το φλουρί "έπεσε" στην Πανελλήνια Ενωση Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης (ΠΕΑΕΑ). Κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση ήταν ο Δ. Μαυροδόγλου,μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ. Αναφέρθηκε στη λυσσαλέα επίθεση του μονοπωλιακού κεφαλαίου ενάντια στους εργαζόμενους, που σημάδεψε το χρόνο που έφυγε. Εξέφρασε, όμως, την αισιοδοξία του για τον ερχομό του νέου χρόνου"διότι - τόνισε - πιστεύουμε ότι θα δυναμώσουν οι αγώνες του λαού. Είμαστε ακόμα αισιόδοξοι γιατί η πολιτική του ΚΚΕ δικαιώνεται κάθε μέρα μέσα στο λαό και με τη δική μας παρέμβαση θα γίνει υπόθεσή του. Γι' αυτό εκτιμάμε ότι ο νέος χρόνος θα είναι πιο δημιουργικός και ελπιδοφόρος για το Κόμμα μας και το λαό μας".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ