Πέμπτη 9 Γενάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Η κυβέρνηση να επιστρέψει τον κλεμμένο ΦΠΑ

Παρέμβαση του ΚΚΕ στη Βουλή

Το θέμα της επιστροφής του ΦΠΑ, που κλέβει το κράτος από τους βαμβακοπαραγωγούς, έφερε στη Βουλή το ΚΚΕ, με ερώτηση που κατέθεσαν οι βουλευτές του Βαγγ. Μπούτας,Αχ. Κανταρτζής,Στ. Παναγιώτου,Μ. Μπόσκου και Ν. Γκατζής.

Η επιστροφή του ΦΠΑ στους βαμβακοπαραγωγούς ήταν ένα από τα αιτήματα της μεγαλύτερης μέχρι σήμερα αγροτικής κινητοποίησης, αλλά η κυβέρνηση αρνήθηκε να το ικανοποιήσει. Και αυτό παρά το γεγονός, ότι οι περισσότερες περιφερειακές ΔΟΥ (Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες) δεν απέδιδαν σημαντικό μέρος του ΦΠΑ στους βαμβακοπαραγωγούς κατά παράβαση της υπάρχουσας νομοθεσίας. Οπως είναι γνωστό εδώ και χρόνια οι ΔΟΥ κατά την επιστροφή του ΦΠΑ στους βαμβακοπαραγωγούς αφαιρούσαν το πρόστιμο συνυπευθυνότητας από την τιμή του βαμβακιού, με αποτέλεσμα οι βαμβακοπαραγωγοί να χάσουν μερικά δισεκατομμύρια δραχμές.

Με δεδομένη την άρνηση της κυβέρνησης να ικανοποιήσει τα βασικά αιτήματα των αγροτών, επικαλούμενη μεγάλο οικονομικό κόστος και με δεδομένη την υποχρέωσή της να επιστρέψει τα οφειλόμενα χρήματα στους δικαιούχους αγρότες, οι βουλευτές του ΚΚΕ ρωτούν τους υπουργούς Γεωργίας, Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών: Αν θα επιστρέψει και πότε, η κυβέρνηση, το πρόσθετο ποσό του ΦΠΑ στους βαμβακοπαραγωγούς που παράνομα δεν τους αποδόθηκε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ