Πέμπτη 9 Γενάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ζητούν αρμοδιότητες

Την ενίσχυση των τριών Διευρυμένων Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων με αρμοδιότητες ζήτησαν, χτες, από τον υπουργό Εσωτερικών, Αλ. Παπαδόπουλο,οι πρόεδροι των ΔΝΑ Αθηνών - Πειραιώς, Β. Κουλουμπής,και Ροδόπης - Εβρου, Γ. Νικολαϊδης.

Οι δύο πλευρές αποφάσισαν ο κάθε πρόεδρος να συντάξει σημείωμα με τις αρμοδιότητες που επιθυμεί να του εκχωρηθούν, βάσει των αναγκών που παρουσιάζει η περιοχή ευθύνης του. Στη συνέχεια τα σημειώματα αυτά θα κατατεθούν στον υπουργό, ο οποίος, με τη σειρά του, θα καταθέσει στον πρωθυπουργό μια ενιαία πρόταση για την εκχώρηση αρμοδιοτήτων, στην οποία θα περιλαμβάνονται και οι δικές του παρατηρήσεις και απόψεις.

Οπως εκτιμούν οι αιρετοί της δευτεροβάθμιας Τοπικής Αυτοδιοίκησης, η διαδικασία αυτή θα ολοκληρωθεί μέσα στις επόμενες μέρες. Παράλληλα, οι τρεις πρόεδροι θα προχωρήσουν και σε επαφές με τη γενική γραμματέα του υπουργείου Εσωτερικών. Μόλις ολοκληρωθεί, πάντως, η διαδικασία καταγραφής των προτάσεων και παρθούν οι οριστικές αποφάσεις για την εκχώρηση αρμοδιοτήτων στις ΔΝΑ, η κυβέρνηση θα πρέπει να προχωρήσει στις σχετικές νομοθετικές ρυθμίσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ