Παρασκευή 10 Γενάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΡΥΘΜΙΣΗ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ
Μέχρι 20 Γενάρη η εξόφληση της πρώτης δόσης

Παρατείνεται - αλλά με κυρώσεις - μέχρι τις 20 του Γενάρη,η προθεσμία εξόφλησης των πρώτης δόσης από τους φορολογούμενους που έχουν ήδη υποβάλει αίτηση ρύθμισης ληξιπρόθεσμων οφειλών τους, σύμφωνα με όσα προέβλεπε ο νόμος για την "Τροποποίηση και Συμπλήρωση του Τελωνειακού Κώδικα και άλλες διατάξεις". Υπενθυμίζεται ότι διάταξη του συγκεκριμένου νόμου προέβλεπε τη ρύθμιση των μέχρι 30 Σεπτέμβρη 1996 βεβαιωμένων και ληξιπρόθεσμων χρεών στις ΔΟΥ όλης της χώρας σε 24 ίσες μηνιαίες δόσεις.

Η προθεσμία εξόφλησης της πρώτης δόσης έληγε κανονικά στις 31 του Δεκέμβρη. Οπως έγινε γνωστό χτες από το υπουργείο Οικονομικών, οι ενδιαφερόμενοι οφειλέτες έχουν τη δυνατότητα να απευθυνθούν στις αρμόδιες ΔΟΥ για την καταβολή της πρώτης δόσης μέχρι τις 20 του Γενάρη, ωστόσο το ποσό που θα καταβάλουν θα είναι προσαυξημένο κατά 10%.

Σύμφωνα με πληροφορίες πάντως, μέχρι στιγμής εκδήλωσαν ενδιαφέρον για τη ρύθμιση των χρεών τους περίπου 100.000 οφειλέτες, από τους οποίους έχει βεβαιωθεί προς είσπραξη ποσό ύψους 130 δισ. δρχ.

Να υπενθυμίσουμε ότι στην παραπάνω ρύθμιση δεν υπάγονται ο φόρος εισοδήματος οικονομικού έτους 1996, καθώς και τα τέλη κυκλοφορίας αυτοκινήτων του ίδιου έτους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ