Παρασκευή 10 Γενάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ
Νίκησε και τον κακό του εαυτό

Σαρωτικός στην επανάληψη ο Ολυμπιακός, συνέτριψε την ΤΣΣΚΑ Μόσχας με 82 - 51

Αφού για ένα πεντάλεπτο είδε και πάλι το φάντασμά του να πλανάται στο παρκέ του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας, ο Ολυμπιακός θυμήθηκε τον παλιό καλό εαυτό του, συντρίβοντας την ΤΣΣΚΑ με 82 - 51 (35 - 33). Διαφορά εντυπωσιακή αν δει κανείς τον τρόπο που διαμορφώθηκε.

Φουριόζοι όπως πάντα οι Πειραιώτες, προηγήθηκαν 15 - 3 στο ξεκίνημα και 30 - 15 στο 14. Ξαφνικά κόλλησαν απέναντι σε άμυνα ζώνης, η αστοχία έφερε εκνευρισμό και λάθη και ο Γκουντέλιν ανέλαβε από τα 6.25 μ. να αποκαταστήσει τις ισορροπίες. Οι Ρώσοι ισοφάρισαν 33 - 33, κι όλα έδειχναν ότι θα ακολουθούσε μάχη στην επανάληψη. Ο Ιβκοβιτς άφησε εκτός ομάδας Σιγάλα και Φασούλα, έβαλε δίπλα στον Ρίβερς τον Μπακατσιά και με τον Παπανικολάου σε θέση φόργουορντ έκανε ματ στον Στ. Ερέμιν. Σε διάστημα 14 λεπτών η ΤΣΣΚΑ σημείωσε μόλις 5 πόντους και ο Ολυμπιακός πέτυχε τη μεγαλύτερη νίκη του τη φετινή περίοδο, προσφέροντας επιπλέον θέαμα.

Ο Ιβκοβιτς χτύπησε τους Ρώσους με τα ίδια τους τα όπλα, δηλαδή το επιθετικό ριμπάουντ και τον αιφνιδιασμό. Κορυφαίος παίκτης του ο Κρ. Βελπ με 19 πόντους και 9 ριμπάουντ, ενώ τον ακολούθησαν σε απόδοση ο Ρίβερς με τον Μπακατσιά και τον Παπανικολάου. Το μόνο ελαφρυντικό για την ΤΣΣΚΑ, η αποχώρηση των Πανόφ, Κορνέεφ με 5 φάουλ στα μισά του δεύτερου ημιχρόνου.

Την ερχόμενη Πέμπτη ο Ολυμπιακός αγωνίζεται στο Μιλάνο με τη Στεφανέλ. Με νίκη θα διεκδικήσει ακόμα και την πρώτη θέση του ομίλου του, ενώ θα ενισχυθεί με τον Αμερικανό Γκρέι και πιθανότατα τον Τάρλατς που χτες ήταν απόντες.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Μπακατσιάς 3, Σιγάλας 9 (1), Παπανικολάου 13 (1), Γαλακτερός 5 (1), Νάκιτς 4 (1), Φασούλας 10, Τόμιτς 3 (1), Βελπ 19, Ζεβροσένκο, Ρίβερς 16.

ΤΣΣΚΑ: Γουέμπ 2, Μοργκουνόφ 7, Πανόφ 5 (1), Κουντέλιν 14 (4), Κορνέεφ 6, Μπαζάρεβιτς 5 (1), Γιουντίν, Γκουτόροφ 7 (1), Κουρασόφ 2, Νταϊνέκο 3.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ