Παρασκευή 10 Γενάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Ριψοκίνδυνος συνδυασμός

Ο Α. Φούρας φοβάται τις συνέπειες από τη διεξαγωγή του "Αθήνα '97" λίγες μέρες πριν την απόφαση για την Ολυμπιάδα του 2004

Μέγα σφάλμα χαρακτήρισε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Ανδρ. Φούρας, την ανάληψη της διοργάνωσης του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος στίβου. "Δεν ήταν σοφή ενέργεια να πάρουμε το "Αθήνα '97" λίγες μέρες πριν την τελική κρίση για την Ολυμπιάδα του 2004". Η ιστορία πάντως λέει ότι η ανάληψη του "Αθήνα '97" προηγήθηκε της διεκδίκησης των Ολυμπιακών Αγώνων και πως καμιά στρατηγική δεν υπήρξε από την πλευρά της τότε αθλητικής ηγεσίας, για την ανάληψη των δύο διοργανώσεων. Εν θερμώ ο ΣΕΓΑΣ διεκδίκησε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που επέστρεψε στη Διεθνή Ομοσπονδία το Μεξικό και χωρίς καμιά μελέτη ο πρώην υφυπουργός Αθλητισμού, Γ. Λιάνης, ανακοίνωσε τη διεκδίκηση των Ολυμπιακών Αγώνων. Αρχικά ζήτησε την τιμητική ανάθεση της Ολυμπιάδας και όταν έμαθε ότι αυτό προϋποθέτει αλλαγή του καταστατικού της ΔΟΕ, ανακοίνωσε την υποψηφιότητα για την Ολυμπιάδα του 2008. Αργότερα, όταν πληροφορήθηκε ότι το 2008 οι Ολυμπιακοί Αγώνες θα φιλοξενηθούν σε άλλη ήπειρο, έγινε η μεγάλη στροφή για το 2004.

Το ΠΑΣΟΚ αποφασίζει για ΕΟΑ

Τα δυο του πολιτικά πρόσωπα θα παρουσιάσει το ΠΑΣΟΚ στις εκλογές για την ανάδειξη προεδρείου της ΕΟΑ στις 21 Γενάρη. Τη Δευτέρα συνεδριάζει η αθλητική του επιτροπή και σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται "σφαγή". Η πλευρά Σημίτη υποστηρίζει τον σύμβουλο του πρωθυπουργού Σπ. Ζάνια και η εσωτερική αντιπολίτευση, το μέλος της ΔΟΕ και τέως σύμβουλο του Ανδρ. Παπανδρέου, Λ. Νικολάου. Ο υφυπουργός Αθλητισμού ερωτηθείς χτες απέφυγε να εκδηλωθεί. Η άποψη όμως που εξέφρασε ότι δεν πήρε μαζί του στη Λοζάνη, όπως προβλέπει το πρωτόκολλο, τα δύο μέλη της ΔΟΕ, Φιλάρετο και Νικολάου, "προκειμένου να μην επηρεάσει τις εκλογές στην ΕΟΑ", φανερώνει τη συμπάθειά του στον πρωθυπουργικό υποψήφιο.

  • Αφορολόγητες αποδοχές διεκδικούν οι Ολυμπιονίκες της Ατλάντα. Το αίτημά τους έγινε δεκτό από τον υφυπουργό Αθλητισμού, αλλά σκοντάφτει στον υπουργό Οικονομικών.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ