Παρασκευή 10 Γενάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΝΤΙΝΑΜΟ Μ. - ΠΑΟ 88-81
Συνεχίστηκε ο κατήφορος

Νέα αποτυχία των "πράσινων" μετά την ήττα στην Πάτρα. Μεγάλο πρόβλημα στα ριμπάουντ

Ο αγωνιστικός κατήφορος του Παναθηναϊκού συνεχίστηκε χτες και εκτός... τειχών Ελλάδας, αφού στην πρεμιέρα της δεύτερης φάσης της Ευρωλίγκας γνώρισε την ήττα στη Μόσχα από την αδύναμη φέτος Ντιναμό. Το τελικό 88-81 για τους γηπεδούχους είναι πέρα για πέρα δίκαιο, αφού οι "πράσινοι" αγωνίστηκαν σαν ομάδα μόνο στα πρώτα δέκα λεπτά του αγώνα, όπου κατάφεραν να πάρουν διαφορά ακόμη και 10 πόντων (17-27). Οι Ρώσοι αφυπνίστηκαν, κέρδισαν τη μάχη των ριμπάουντ και έκλεισαν το ημίχρονο με 46-43. Στην επανάληψη το σκηνικό δυστυχώς δεν άλλαξε για την ελληνική ομάδα. Η εμμονή του Μάλκοβιτς στη ζώνη μάλλον δεν ήταν και η καλύτερη, αφού οι παίκτες της Ντιναμό κυριάρχησαν όχι μόνο στην περιφέρεια, αλλά και κάτω από τα καλάθια. Η διαφορά έφτασε στη μέγιστη τιμή της 4,15 πριν από το τέλος, όταν η Ντιναμό πέρασε και με 11 πόντους (76-65). Ο επιθετικός οίστρος του μαχητή Φραγκίσκου Αλβέρτη που με δυο συνεχόμενα τρίποντα αναπτέρωσε τις ελπίδες, δε στάθηκε αρκετός να φύγει η ομάδα του με το ροζ φύλλο αγώνα από την παγωμένη ρωσική πρωτεύουσα.

Ο Αλβέρτης με 27 πόντους ήταν μακράν ο κορυφαίος του "τριφυλλιού", ενώ βοήθησαν μόνο στο πρώτο ημίχρονο οι Οικονόμου, Αμίτσι. Ο Ντίνκινς, που είναι "βαρόμετρο", ήταν μακριά από τον καλό του εαυτό.

Οι Ατάκιν και Μελεσένκο οι κορυφαίοι των Μοσχοβιτών, ενώ στο τέλος σημαντικά ήταν τα καλάθια του Μποϊντάκοφ.

ΝΤΙΝΑΜΟ: Μποϊντάκοφ 9, Αστάκοφ 13, Μελεσένκο 16 (2 τρ.), Αστάνιν 21 (1 τρ.), Γκράτσεφ 10 (2 τρ.), Σολόφιεφ 3, Νόσοφ 11, Ολμπρεχ 5 (1 τρ.)

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Αλβέρτης 27 (2 τρ.), Οικονόμου 14 (1 τρ.), Ντίνκινς 11 (2 τρ.), Σκονοκίνι 4, Μαρτίνεθ 5 (1 τρ.), Νουόσου 2, Αμίτσι 18, Κοχ, Γεωργικόπουλος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ