Τρίτη 18 Ιούλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΟΑΣΑ
Κίνδυνος από τους «σφιχτούς» χρόνους

Οι προγραμματισμένοι χρόνοι εκτέλεσης των δρομολογίων του ΟΑΣΑ είναι εκτός πραγματικότητας. Οι οδηγοί των αστικών λεωφορείων, προκειμένου να τηρήσουν τα χρονοδιαγράμματα που ορίζει η διοίκηση, αναγκάζονται να μην τηρούν τους κανόνες ασφαλείας, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τους επιβάτες και με ανοιχτό το ενδεχόμενο ατυχήματος.

Συγκεκριμένα, με επιστολή της προς τον Στράτο Παπαδημητρίου, διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΑΣΑ, η διοίκηση του Συνδικάτου Εργαζομένων του Οργανισμού διαμαρτύρεται για τους λεγόμενους χρόνους διαδρομής που έχει καθορίσει η διοίκηση του ΟΑΣΑ στις λεωφορειακές γραμμές.

Το Συνδικάτο σημειώνει ότι υπάρχουν δρομολόγια που είναι αδύνατο να πραγματοποιηθούν στους προσχεδιασμένους από τον ΟΑΣΑ χρόνους και παρουσιάζουν μόνιμα «καθυστέρηση». Οι οδηγοί αναφέρουν για παράδειγμα ότι «κανένα λεωφορείο και κανένας οδηγός δε μπορεί να φτάσει σε 40 λεπτά από την πλατεία Κάνιγγος στην Κηφισιά, με αποτέλεσμα οι επιβάτες να ξεσπούν πάνω στην πλάτη του οδηγού ή αν φτάσει σε 40 λεπτά, τότε οι όροι ασφάλειας και ποιότητας θα έχουν μηδενιστεί».

Στην επιστολή υπογραμμίζεται ακόμα ότι οι οδηγοί αντιμετωπίζουν το άγχος τήρησης των χρονοδιαγραμμάτων, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την υγεία των ίδιων και για την ασφάλεια των επιβατών. Τέλος, οι εργαζόμενοι καλούν τη διοίκηση του ΟΑΣΑ να αναθεωρήσει τους χρόνους διαδρομών με γνώμονα την ποιότητα και την ασφάλεια των επιβατών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ