Τετάρτη 15 Γενάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
"ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΧΟΡΟΥ"
Αυτοαποκαλυπτική απάντηση...

Σχόλιο του Πολιτιστικού Τμήματος της ΚΕ του ΚΚΕ σε απάντηση της Σοφίας Κατσανέβα για την ιδιωτική της "Ακαδημία Χορού"

Απαντώντας στην επερώτηση που κατέθεσε πρόσφατα στη Βουλή, η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ,σχετικά με την ίδρυση στη χώρα μας παραρτήματος της "Ακαδημίας Χορού και Μουσικής της Σόφιας Βουλγαρίας "Πάντσο Βλαδιγέροφ"",η ιδρύτρια της "Ακαδημίας" Σοφία Κατσανέβα Παπανδρέου,ανάμεσα στα άλλα αναφέρει: "Η σχολή μας λειτουργεί ως Κέντρο Ελευθέρων Σπουδών. Εκατοντάδες τέτοια κέντρα λειτουργούν στην Ελλάδα σήμερα και μάλιστα σε άλλους εκπαιδευτικούς τομείς ανταγωνιστικά με δημόσια ελληνικά πανεπιστήμια, κάτι που δεν ισχύει στο χώρο του χορού, αφού εδώ δεν υπάρχουν δημόσιες ανώτατες σχολές. Τα πτυχία χορηγούνται από την παγκοσμίου φήμης πανεπιστημιακή Ακαδημία Μουσικής Σόφιας "Πάντσο Βλαδιγέροφ" η οποία είναι και αναγνωρισμένη διεθνώς ως ανώτατη σχολή. (...) Πολιτικά, ηθικά και εκπαιδευτικά, πιστεύουμε ότι πράττουμε το σωστό, γιατί στόχος μας δεν είναι άλλος από την επιδίωξη να αναβαθμιστεί το επίπεδο της χορευτικής παιδείας στη χώρα μας, στην ουσία και όχι στον τύπο. Επιπλέον η συνεργασία μας με μία φίλη γειτονική χώρα, όπως η Βουλγαρία, μπορεί να συμβάλλει θετικά στην αναγκαία σύσφιξη των πολιτιστικών και όχι μόνο σχέσεων των δύο χωρών".

Σχόλιο του Πολιτιστικού Τμήματος του ΚΚΕ

Το Πολιτιστικό Τμήμα της ΚΕ του ΚΚΕ,το οποίο έλαβε γνώση της απάντησης της Σοφίας Παπανδρέου Κατσανέβα, τη σχολιάζει ως εξής:

"Αποκαλυπτική στην απάντησή της η Σ. Κατσανέβα, αποδέχεται ότι η επιχείρηση χορού και μουσικής που έχει, είναι απλά, Κέντρο Ελευθέρων Σπουδών και όχι Ακαδημία, όπως ψευδέστατα προσδιορίζει ο τίτλος της σχολής της. Επίσης, αναγνωρίζει ότι η "Ακαδημία Χορού και Μουσικής", δεν μπορεί να δίνει μεταπτυχιακά διπλώματα,όπως και πάλι ψευδέστατα δήλωνε στη συνέντευξη Τύπου που είχε παραχωρήσει. Βεβαίως, υπάρχει το θέμα με το αν είναι νομικά και ουσιαστικά δυνατό στην Ελλάδα να σπουδάζουν οι μαθητές της εν λόγω σχολής, και στη Σόφια να παίρνουν πτυχίο.

Η κ. Κατσανέβα "ξέχασε" να αναφέρει στην απάντησή της, από πού έχει πάρει άδεια λειτουργίας και πέρυσι - όταν λειτουργούσε στους Αγ. Αναργύρους- και φέτος και αν γνωρίζει, ποια είναι η εποπτεύουσα αρχή. Γιατί ούτε το υπουργείο Πολιτισμού, ούτε το Παιδείας, ούτε των Εσωτερικών της έχουν δώσει άδεια λειτουργίας.Αν ενδιαφέρεται πράγματι η κ. Κατσανέβα να αναβαθμιστεί το επίπεδο της χορευτικής παιδείας, γιατί δεν παρεμβαίνει στο να λειτουργεί ουσιαστικά και να αναβαθμιστεί η Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης.

Τέλος, νομίζουμε ότι είναι τουλάχιστον ατυχής η προσπάθεια σύνδεσης της οικονομικής εκμετάλλευσης νέων ανθρώπων μέσω της "Ακαδημίας" με τη σύσφιξη των σχέσεων της Ελλάδας με τη Βουλγαρία. Ο πολιτισμός, πράγματι μπορεί να λειτουργήσει σαν γέφυρα φιλίας και συνεργασίας μεταξύ δύο λαών. Ο πολιτισμός όμως και όχι οι εμπορικές δραστηριότητες του όποιου επιχειρηματία".

"Αξίζει να σημειώσουμε" καταλήγει στο σχόλιό του το Πολιτιστικό Τμήμα της ΚΕ του ΚΚΕ "τις σοβαρές ευθύνες της κυβέρνησης η οποία, παρ' ότι τρία υπουργεία της δηλώνουν ότι δεν έχουν δώσει άδεια λειτουργίας της, δεν παίρνει κανένα μέτρο ελέγχου της εν λόγω σχολής, εδώ και δύο χρόνια".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ