Τετάρτη 15 Γενάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Ο ρομαντισμός στα... άκρα

Μια λυρική, ευαίσθητη, τρυφερή, μουσική ταινία παρουσιάζει το SEVEN X στις 22.00. Πρόκειται για τη σοβιετική ταινία του Οταρ Ιοσελιάνι

"Παστοράλε",που αφηγείται μια τρυφερή ιστορία. Ο σκηνοθέτης, ακόμη μια φορά, όπως άλλωστε σε όλες του ταινίες, π.χ. "το κυνήγι της πεταλούδας" σκιαγραφεί με λεπτότητα και χιούμορ, με ρομαντισμό και συναίσθημα έναν ωραίο ήσυχο και ανέμελο κόσμο. Θα πάμε στην πανέμορφη Γεωργία και θα ζήσουμε δυο ολόκληρες ώρες σ' έναν ήρεμο χωριό. Ενα χωριό που, ξαφνικά ένα καλοκαίρι, αναστατώνεται από την επίσκεψη ενός κουαρτέτο μουσικών που έρχονται να περάσουν τις διακοπές τους στην επαρχιακή, τη γαλήνια αυτή πόλη. Η μουσική πλημμυρίζει ξαφνικά τους δρόμους, τις πλατείες, τα σπίτια, και εισχωρεί τις ψυχές των κατοίκων. Και από εκείνη τη στιγμή όλα αλλάζουν. Με την Νανά Ιοζελιάνι και την Ταμάρα Γκαμαπρασβίλι.

Από την ΕΤ-3 στη 01.30 "Στα άκρα" του Ρόμπερτ Γιανγκ.

Μια γυναίκα πέφτει θύμα βιασμού μέσα στο ίδιο της το σπίτι. Με κάποιο τέχνασμα θα κατορθώσει το θύμα να αιχμαλωτίσει και να δέσει χειροπόδαρα τον βιαστή της και ν' αλλάξει ρόλο. Να γίνει θύτης. Οι σχέσεις ανατρέπονται, οι ρόλοι αλλάζουν, οι αν-ισορροπίες μεγαλώνουν και κλονίζονται και φτάνουν στα άκρα... Η ερμηνεία της Φάρα Φόσετ είναι εξαιρετική και η ταινία δε χάνει και πολύ από τη δύναμη και την ένταση που είχε πάνω στη θεατρική σκηνή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ