Τετάρτη 15 Γενάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Ερχεται "Ο εργένης"...

Κάποια παράξενη κατάρα φαίνεται ότι κατατρέχει τον ήρωα της νέας ταινίας του Νίκου Παναγιωτόπουλου,έναν τριαντάρη τραπεζικό υπάλληλο, που κάποια μέρα ανακαλύπτει πως η γυναίκα του τον έχει εγκαταλείψει για να γίνει πόρνη πολυτελείας. Και σαν να μην έφτανε αυτό, από εδώ και στο εξής όποια γυναίκα ερωτεύεται, πέφτει κι αυτή στα χέρια του αδίστακτου προαγωγού και ο "δύστυχος" τραπεζικός καταδικάζεται να παραμείνει εργένης.

Εχοντας ένα πλούσιο υλικό στα χέρια του, ο Νίκος Παναγιωτόπουλος μοντάρει με εντατικούς ρυθμούς, προκειμένου η ταινία να βγει στις αίθουσες στις 24 του Γενάρη.

"Ο εργένης" - αυτός είναι ο τίτλος της ταινίας - μπορεί να χαρακτηριστεί σαν μαύρη κωμωδία, αλλά και σαν ερωτικό θρίλερ, καθώς οι δημιουργοί του υπόσχονται ένα έργο με γρήγορους ρυθμούς, αγωνία, χιούμορ και αισθησιασμό. Τους κεντρικούς ρόλους κρατάνε ο Στράτος Τζώρτζογλου και η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη.Στη διανομή των ρόλων συμμετέχουν ο Ακης Σακελλαρίου,η Λήδα Ματσάγκου,ο Στάθης Λιβαθηνός,η Ναταλία Δραγούμη και ο Σπύρος Σταυριανίδης.Επίσης, σε κάποιους χαρακτηριστικούς ρόλους, υποδύονται τους εαυτούς τους οι δημοσιογράφοι Παύλος Τσίμας και Αποστόλης Αποστολόπουλος κι ένα φωτομοντέλο, η Τζένη Μπαλατσινού.

Η ταινία βασίζεται στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Βαγγέλη Ραπτόπουλου, που συνυπογράφει και το σενάριο. Ενώ τη μουσική υπογράφουν οι Γιάννης Αγγελάκας, Γιώργος Καρράς και Γιώργος Χριστιανάκης από το συγκρότημα "Τρύπες".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ