Παρασκευή 17 Γενάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Απολυμένοι και απλήρωτοι

Η επιχείρηση "Ταταράκης - Βιάρος" κεραμοποιία στο Αγρίνιο, σταμάτησε να λειτουργεί από τις 20 του Νοέμβρη, με ευθύνη της εργοδοσίας, αφήνοντας απλήρωτους τους εργαζόμενους σ' αυτή. Ηδη οι εργαζόμενοι από το Μάη μήνα έπαιρναν έναντι των αποδοχών τους, χωρίς ποτέ να αποπληρωθούν τα δεδουλευμένα. Η εργοδοσία τούς εμπαίζει με υποσχέσεις ότι σήμερα - αύριο θα πάρουν τα χρήματά τους.

Οι εργαζόμενοι πήγαν στην Επιθεώρηση Εργασίας η οποία κάλεσε τους εργοδότες σε τριμερή, όπου ο εργοδότης υποσχέθηκε ότι θα καταβάλει τα δεδουλευμένα μέσα στν Δεκέμβρη. Δυστυχώς, μέχρι σήμερα οι εργάτες παραμένουν απλήρωτοι και οι μέρες των Χριστουγέννων κάθε άλλο παρά γιορτινές ήταν για τους ίδιους και τις οικογένειές τους.

Το ΙΚΑ δεν έχει κινήσει καμία διαδικασία για την επικόλληση των ενσήμων. Οι εργάτες που παραμένουν όλο το χρονικό διάστημα στο χώρο εργασίας, κίνησαν δικαστική διαδικασία, αλλά στις 8 Γενάρη αναβλήθηκε η δίκη. Οι εργοδότες χρησιμοποιώντας τους εργάτες σαν ομήρους, εκβιάζουν για τη λήψη δανείου για τον εκσυγχρονισμό της επιχείρησης που θα την κάνει ανταγωνιστική... Οι εργάτες ζητούν τη συμπαράσταση των εργαζόμενων της περιοχής, ενώ έχουν την αμέριστη βοήθεια του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ