Παρασκευή 17 Γενάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Απροκάλυπτη κοροϊδία

Τις ευθύνες του υπουργείου Υγείας και της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης απέναντι στα 170 παιδιά με ειδικές ανάγκες επισημαίνουν οι 150 εργαζόμενοι του Ψυχολογικού Κέντρου Β. Ελλάδας, καθώς το Ιδρυμα, λόγω πλημμελούς χρηματοδότησης, υπολειτουργεί, ενώ οι προμηθευτές απειλούν να σταματήσουν την παράδοση υλικών για την τροφοδοσία και την περίθαλψη των παιδιών. Οι εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι για δύο μήνες και χωρίς Δώρο Χριστουγέννων.

Οι εργαζόμενοι από τη Δευτέρα κάνουν επίσχεση εργασίας με αίτημα την άμεση εξασφάλιση χρηματοδότησης. Προχτές πληροφορήθηκαν πως ακόμα και τα 120 εκατομμύρια που είχε υποσχεθεί το υπουργείο από τον Δεκέμβριο κόπηκαν, ενώ η Νομαρχία σε χτεσινή συνάντηση με το σωματείο εκ νέου υποσχέθηκε πως θα βρει χρήματα μέχρι το τέλος του μήνα. Αν και αρμόδια για το Ιδρυμα δηλώνει αναρμόδια για το ζήτημα της χρηματοδότησης επικαλούμενη έλλειψη πόρων.

Σήμερα στις 12 το μεσημέρι οι εργαζόμενοι κάνουν νέα συνέλευση, στην οποία θα αποφασιστεί η πορεία του αγώνα. "Μας κοροϊδεύουν, τόνισε χτες στον "Ρ" η Καλλιόπη Χαραλαμπίδου, μέλος της διοίκησης του σωματείου και 29 χρόνια εργαζόμενη στο Ιδρυμα. Πέρα από το πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε οι εργαζόμενοι, σήμερα το μεγαλύτερο πρόβλημα το αντιμετωπίζουν τα παιδιά και οι γονείς των 100 παιδιών που δεν είναι οικότροφα και αναγκάζονται να μένουν σπίτι".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ