Παρασκευή 17 Γενάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"Οχι" στο ξεπούλημα της ΕΣΠΕΡΙΔΑΣ

Ανακοίνωση της ΝΕ Αρτας του ΚΚΕ

Την αντιαγροτική και αντισυνεταιριστική πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση και η οποία την περασμένη βδομάδα εκφράστηκε και με το ξεπούλημα στον ιδιωτικό τομέα του μοναδικού συνεταιριστικού χυμοποιείου εσπεριδοειδών (ΕΣΠΕΡΙΔΑ) στο Νομό Αρτας, καταγγέλλει, σε ανακοίνωσή της, η ΝΕ Αρτας του ΚΚΕ. Στην ανακοίνωση, επίσης, καταγγέλλονται η διοίκηση της Αγροτικής Τράπεζας και τα μέλη της Επιτροπής Αναγκαστικής Διαχείρισης της ΕΣΠΕΡΙΔΑΣ, που εισηγήθηκαν την πώλησή της, στην ιδιωτική εταιρία ΝΙΚΟΠΟΛΗΣ.

Η ΝΕ Αρτας του ΚΚΕ ζητά από την κυβέρνηση: Να ανακαλέσει την απόφαση και να δώσει τη σημαντική για την περιοχή και τα εσπεριδοειδή βιομηχανία, στις συνεταιριστικές οργανώσεις, για να τη λειτουργήσουν παρεμβατικά και ανταγωνιστικά προς όφελος της εσπεριδοκαλλιέργειας και της οικονομίας του νομού και των αγροτών που απασχολούνται στον τομέα αυτό. Ακόμα, να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα και αποφάσεις, ώστε άμεσα να αντιμετωπιστεί η τραγική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην αγορά και την εμπορία των εσπεριδοειδών.

"Τα αρνητικά και καταστροφικά αποτελέσματα της αντιαγροτικής πολιτικής που αποφασίζουν τα επιτελεία των Βρυξελλών και με ιδιαίτερο ζήλο εφαρμόζουν οι ελληνικές κυβερνήσεις - επισημαίνει η ανακοίνωση - τα ζουν πλέον στην πράξη αυτές τις μέρες οι εσπεριδοκαλλιεργητές του Νομού Αρτας. Τα χρυσά κουτάλια και ο πακτωλός των χρημάτων που υποσχέθηκαν στους αγρότες η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, με την ένταξή μας στην ΕΟΚ, μετατράπηκαν σε χαμηλές τιμές, σε χωματερές, σε καταχρέωση των μικρομεσαίων αγροτικών νοικοκυριών, σε σάπισμα των εσπεριδοειδών μας, σε περιορισμό και κατάργηση των παραδοσιακών μας καλλιεργειών, σε περιθωριοποίηση και οικονομικό μαρασμό των συνεταιριστικών οργανώσεων, σε ξεπούλημα των αγροτικών και συνεταιριστικών μας βιομηχανιών στο ιδιωτικό, ντόπιο και ξένο, κεφάλαιο. Αποκορύφωμα αυτής της μεγάλης εξαπάτησης των αγροτών του νομού μας, είναι το σάπισμα στα χωράφια χιλιάδων τόνων εσπεριδοειδών, οι εξευτελιστικές και απαράδεκτες τιμές αγοράς τους και οι τραγικές προοπτικές που προβλέπονται γι' αυτά που βρίσκονται ακόμα πάνω στα δέντρα".

Η ΝΕ Αρτας τους ΚΚΕ καλεί τους παραγωγούς εσπεριδοειδών να αντιδράσουν δυναμικά, μαζικά και ενωτικά, μέσα από τα συνδικαλιστικά τους όργανα, ενάντια στην αντιαγροτική και αντισυνεταιριστική πολιτική που αποφασίζει η Ευρωπαϊκή Ενωση και εφαρμόζουν οι κυβερνήσεις και να απαιτήσουν την άμεση αντιμετώπιση της καταστροφής των πορτοκαλιών και την ακύρωση του ξεπουλήματος της ΕΣΠΕΡΙΔΑΣ στους ιδιώτες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ