Σάββατο 18 Γενάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ
Περιμένοντας τον Στογιάνοφ...

ΣΟΦΙΑ. -

Αν τελικά ο νέος Πρόεδρος της Βουλγαρίας, Πέταρ Στογιάνοφ, δώσει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στους Σοσιαλιστές, η αντιπολίτευση θα αξιοποιήσει κάθε μέσο πίεσης προκειμένου να προκηρυχτούν άμεσα εκλογές, ακόμη και μέσα στο Μάρτη, σύμφωνα με πληροφορίες του πρακτορείου "Ασοσιέιτεντ Πρες" από την πρωτεύουσα της χώρας.

Στη χτεσινή συνάντηση του απερχόμενου Προέδρου, Ζέλιου Ζέλεφ, με την ηγεσία του Βουλγαρικού Σοσιαλιστικού Κόμματος, δεν υπήρξε καμία "πρόοδος", με την έννοια της μετακίνησης της μίας ή της άλλης πλευράς από τις δεδομένες θέσεις τους. Ο Ζέλεφ για άλλη μία φορά από την έναρξη της κρίσης, αρνήθηκε να παραδώσει την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στο ΒΣΚ, η ηγεσία του οποίου κατηγόρησε τον Ζέλεφ ότι "κλιμακώνει την αποσταθεροποίηση της χώρας".

Τόσο το κυβερνών Σοσιαλιστικό Κόμμα, όσο και ο συνασπισμός της Ενωσης Δημοκρατικών Δυνάμεων δείχνουν να βρίσκονται εν αναμονή της ανάληψης καθηκόντων από τον Πέταρ Στογιάνοφ, την ερχόμενη εβδομάδα, για να κάνουν την επόμενη κίνησή τους στη σκακιέρα.

Αν και οι Σοσιαλιστές θεωρούν ότι οι εκλογές "δε διασφαλίζουν" λύση στο οικονομικό πρόβλημα της Βουλγαρίας, το οποίο διαρκώς χειροτερεύει (η Βουλή δεν έχει εγκρίνει καν τον... προϋπολογισμό του 1997, το ταμειακό έλλειμμα έχει φθάσει σε δυσθεώρητα ύψη, το νόμισμα της χώρας έχει αξία πλέον μόνο ως... λιωμένο μέταλλο από κέρματα), ο νέος ηγέτης τους Γκεόργκι Παρβάνοφ φέρεται να έχει δηλώσει ότι αμέσως μετά την παράδοση της εντολής σχηματισμού κυβέρνησης από τον Στογιάνοφ στο ΒΣΚ θα αρχίσουν διαπραγματεύσεις με την αντιπολίτευση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ