Σάββατο 18 Γενάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΕΛΓΙΟ
Ερευνες, αλλά και διαμαρτυρίες για τους παιδεραστές

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ.-

Οι αστυνομικές αρχές της πόλης Σαρλερουά του Βελγίου ανακοίνωσαν χτες πως βρίσκονται πολύ κοντά στον εντοπισμό των πτωμάτων δύο παιδιών που έπεσαν θύματα σεξουαλικής κακοποίησης. Ομως, όσο οι έρευνες των βελγικών αρχών εξακολουθούν να μην έχουν θεαματικά αποτελέσματα γύρω από την ανεύρεση δεκάδων θυμάτων της σπείρας παιδεραστών, με αρχηγό τον Μαρκ Ντιτρού, οι πολίτες εντείνουν τις πιέσεις τους στην κυβέρνηση, πραγματοποιώντας απανωτές μαζικές πορείες σε διάφορες πόλεις του Βελγίου.

Η αστυνομία του Σαρλερουά ερευνά εδώ και τέσσερις βδομάδες ένα εγκαταλειμμένο συγκρότημα ορυχείων στο προάστιο Ζιμέ, βασιζόμενη σε πληροφορίες που έδωσε η σύζυγος του καταδικασμένου βιαστή και εκμεταλλευτή παιδιών, Μαρκ Ντιτρού. Χτες, μερίδα του βελγικού Τύπου έγραφε ότι οι αστυνομικοί ερευνούν πλέον και με βάση πληροφορίες που έχουν συλλέξει από έναν άλλο παιδεραστή που είχε φυλακιστεί πέρσι το Φλεβάρη. Οι εφημερίδες, επικαλούμενες ανώνυμους αστυνομικούς αξιωματούχους, υποστηρίζουν ότι μέσα στο Σαββατοκύριακο ενδέχεται να εντοπιστούν τα πτώματα του 8χρονου Κεν Ερμάν και της 12χρονης Ελιζαμπέτ Μπρισέτ, τα ίχνη των οποίων έχουν εξαφανιστεί τα τελευταία πέντε χρόνια...

Στις νέες πορείες που πραγματοποιούνται αυτές τις μέρες στο Βέλγιο συμμετέχουν εκατοντάδες μαθητές και πολίτες σε μνήμη των δεκάδων ανηλίκων που έχουν εξαφανιστεί από το 1985, πέφτοντας θύματα παιδεραστών. Ιδιαίτερα αυξημένη ήταν η συμμετοχή του κόσμου στις πορείες που πραγματοποιήθηκαν χτες στις πόλεις Μισερού (κοντά στη Λιέγη) και στο κέντρο του Υ (βορειοδυτικά του Βελγίου). Ανάμεσα στους χιλιάδες διαδηλωτές ήταν και μικροί μαθητές, κρατώντας στα χέρια λευκά μπαλόνια, σημαίες και χάρτινα λουλούδια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ