Κυριακή 19 Γενάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Δείγμα δημοκρατίας οι αγώνες

Δηλώσεις της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκας Παπαρήγα, κατά τη χτεσινή επίσκεψή της στη Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη βρέθηκε χτες η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα,προκειμένου να πάρει μέρος στις εργασίες του συνεδρίου που διοργάνωσε ο Ιατρικός Σύλλογος της πόλης, για το νοσοκομείο των Δυτικών Συνοικιών, γνωστό ως Νοσοκομείο "Παπαγεωργίου".

Πριν την έναρξη των εργασιών η ΓΓ του ΚΚΕ απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων για το νόημα της συμμετοχής της στο συνέδριο, όπου θα κάνει και παρέμβαση, απάντησε: "Για να βρίσκομαι εδώ σημαίνει ότι ανησυχούμε πάρα πολύ σοβαρά ως Κόμμα, γιατί έχουμε ζήσει πάρα πολλές καταστάσεις. Πιστεύουμε ότι εδώ κρίνονται μεγάλα συμφέροντα, ιδιαίτερα φίλων της κυβέρνησης, ιδιωτών. Κι ακριβώς για να ασκήσουμε πίεση βρισκόμαστε εδώ, γιατί κατά τη γνώμη μας σ' αυτό το νοσοκομείο αντικρίζονται όχι μόνο τα μεγάλα προβλήματα της υγείας, αλλά και η επέλαση των ιδιωτών οι οποίοι θέλουν να μετατρέψουν την υγεία σε ένα μεγάλο πιο επικερδές γι' αυτούς εργοστάσιο".

Σε ερώτηση που έγινε σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό, η Αλέκα Παπαρήγα σημείωσε: "Δυστυχώς βρισκόμαστε περισσότερο κοντά από ποτέ στην επισημοποίηση της διχοτόμησης της Κύπρου. Αυτό είναι το μεγάλο πρόβλημα που εμείς έχουμε. Θεωρούμε περισσότερο από απαράδεκτο και πρόκληση να έρχεται ένας υπάλληλος των ΗΠΑ στην Ελλάδα, την Τουρκία και την Κύπρο και να μεταφέρει τα διάφορα τελεσίγραφα του Κλίντον. Εμείς κρίνουμε την κυβέρνηση από την υποτελή της στάση σ' αυτό το ζήτημα και από το γεγονός ότι καθίσταται κι αυτή συνυπεύθυνη και για τις εξελίξεις στην Κύπρο και άμεσα υπεύθυνη γιατί στηρίζει τα αμερικανικά σχέδια στο Αιγαίο".

Για τις τελευταίες εξαγγελίες του υπουργού Παιδείας σχετικά με το εξεταστικό σύστημα για τα ΑΕΙ, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ είπε: "Θα μπορούσα να πω ότι είναι ένα απλό πυροτέχνημα. Μια δημαγωγία, για να κοροϊδέψουν γονείς και παιδιά. Φοβάμαι όμως ότι δεν είναι απλώς πυροτέχνημα, είναι μια μεθόδευση για να επιβληθούν νέοι ταξικοί φραγμοί και επιλογές μέσα στο γυμνάσιο και στο λύκειο και μετά ανάμεσα στο πρώτο και το δεύτερο έτος του πανεπιστημίου. Θα έχουμε μαθητές, φοιτητές και πτυχιούχους πάρα πολλών ταχυτήτων και τελικά θα κυριαρχήσει μια ελίτ, σε βάρος της πλειοψηφίας των ανθρώπων του λαού, αν δεν αντιμετωπιστούν αυτά τα μέτρα με αγώνες".

Τέλος, σχολιάζοντας τις τελευταίες δηλώσεις του πρωθυπουργού και τη στάση της κυβέρνησης απέναντι στους αγωνιζόμενους αγρότες η Αλέκα Παπαρήγα σημείωσε: "Η κυβέρνηση Σημίτη μας γυρνάει στη δεκαετία του 50 από πλευράς προπαγάνδας, τακτικής και στάσης. Ο ελληνικός λαός δεν πρέπει να τους επιτρέψει να μας γυρίσουν σ' αυτή την περίοδο. Ξέρετε ότι στη δεκαετία του 50 είχε και κάτι άλλα - ιδιώνυμα, δικαστήρια, φυλακές, εξορίες. Ελπίζω η κυβέρνηση Σημίτη να μην ονειρεύεται να εκσυγχρονίσει τον εαυτό της γυρνώντας σ' αυτή τη δεκαετία. Είμαστε βέβαιοι ότι οι αγώνες είναι δείγμα δημοκρατίας, όταν έχεις να κάνεις με μια αντιλαϊκή πολιτική".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ