Κυριακή 19 Γενάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 45
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
Με νέα ορμή στον αγώνα

Συνεδριάζει η Πανθεσσαλική και οι ΣΕΑ σε άλλες περιοχές της χώρας για να συντονίσουν και προετοιμάσουν καλύτερα τους αγώνες τους που ξεκινούν στις 28 Γενάρη και κλιμακώνονται από τις 4 Φλεβάρη

Με νέα ορμή μπαίνουν στην τελευταία βδομάδα πριν το ξεκίνημα του νέου δυναμικού ξεσηκωμού της 28ης Γενάρη, οι μικρομεσαίοι αγρότες της Θεσσαλίας. Ταυτόχρονα αναμένεται μια ευρύτερη απάντηση της αγροτιάς, καθώς αγρότες από όλες σχεδόν τις άλλες περιοχές της χώρας δηλώνουν συμμετοχή στην παναγροτική κινητοποίηση και προετοιμάζονται για δυναμικό αγώνα, παρά και κόντρα στις διασπαστικές προσπάθειες που μεθοδευμένα και συντονισμένα αναπτύσσει ο κυβερνητικός και κομματικός μηχανισμός του ΠΑΣΟΚ, αλλά και κεντρικά"αγροτικά" - κομματικά στελέχη της ΝΔ με επικεφαλής τον Γ. Πίττα που"χρίστηκε... κάπως αριστίνδην", πριν λίγες μέρες, πρόεδρος της ΣΥΔΑΣΕ.Με τους αγρότες της Θεσσαλίας συντονίζονται και οι αγρότες του Δομοκού Φθιώτιδας. Σήμερα, Κυριακή, τα μέλη της Πανθεσσαλικής Συντονιστικής Επιτροπής πραγματοποιούν σύσκεψη για την καλύτερη προετοιμασία του δυναμικού αγώνα τους.

Αποφασισμένοι επίσης - ιδιαίτερα μετά το φιάσκο που επιφύλαξε η κυβέρνηση την προηγούμενη φορά με το δήθεν διάλογο με τους διασπαστές του αγροτικού αγώνα, της φερόμενης ως ΣΕΑ Μακεδονίας - Θράκης - είναι οι μικρομεσαίοι αγρότες της περιοχής.

Το καινούριο στην περίπτωση είναι η ανοιχτή σύμπλευση στη διασπαστική επιχείρηση κατά των αγροτών με τους κυβερνητικούς καρεκλοκένταυρους και του προέδρου της νεοδημοκρατικής ΣΥΔΑΣΕ, Γ. Πίττα, που πρόσφατα "επαναχρίστηκε" πρόεδρος της οργάνωσης.

Ετοιμοι για τη συμμετοχή τους στην παναγροτική κινητοποίηση δηλώνουν και οι αγρότες Πελοποννήσου και νησιών που χτες αργά το απόγευμα πραγματοποίησαν σύσκεψη στο Αίγιο,ενώ συνεδριάζουν και στην Αιτωλοακαρνανία οι αγρότες για να συντονιστούν στον αγώνα. Τα μπλόκα της οργής αναμένεται να ξαναστηθούν, εκτός των άλλων και στους Νομούς Βοιωτίας και Εύβοιας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ