Σάββατο 25 Γενάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Θεμέλιος λίθος το '98

"Είμαστε κοντά στην πραγμάτωση του Νέου Μουσείου Ακρόπολης", είπε ο πρόεδρος του Οργανισμού Ανέγερσης Νέου Μουσείου Ακρόπολης, Σωτήρης Μουσούρης."Ξεκινήσαμε με συμβιβασμό. Αλλά δε γίνονται επιτεύγματα χωρίς θυσίες". "Δεν είμαστε καν στα μισά του δρόμου", συμπλήρωσε ο αντιπρόεδρος του Οργανισμού, ο αρχιτέκτονας Μανώλη Κορρές.Αυτά ακούστηκαν στη δεξίωση που παρέθεσε ο Οργανισμός προχτές - περίπου ένα μήνα μετά την υπογραφή της σύμβασης με τους Ιταλούς αρχιτέκτονες.

Η προμελέτη των αρχιτεκτόνων θα είναι έτοιμη τον Ιούλιο και το φθινόπωρο ο Οργανισμός θα προχωρήσει σε αρχιτεκτονικό διαγωνισμό. Στο μεταξύ θα γίνουν οι πρώτες απαλλοτριώσεις, ώστε να ξεκινήσει η κατασκευή στο δημόσιο κτήμα της περιοχής Μακρυγιάννη και σε λίγα μόνο ιδιωτικά ακίνητα. Αυτή η πρώτη φάση θα διαρκέσει τρία χρόνια,αλλά οι άνθρωποι του Οργανισμού ευελπιστούν ότι του χρόνου τέτοιες μέρες θα μπει ο θεμέλιος λίθος. Ωστόσο η ανασκαφή στο δημόσιο κτήμα ξεκίνησε και υπολογίζεται να διαρκέσει μέχρι το Δεκέμβριο του 1997. Γι' αυτό το λόγο θα προσληφθούν 30 έκτακτοι αρχαιολόγοι και 120 εργάτες.

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 30 δισ.Πάντως ένα μεγάλο μέρος του καλύπτεται από προσφορές και κληροδοτήματα. Ενα από αυτά είναι της κ. Χατζηκυριάκου, η οποία κληροδότησε πριν 10 χρόνια πάνω από 1,5 δισ. για την ανέγερση του νέου μουσείου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ