Σάββατο 25 Γενάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Χρώματα της περιφέρειας

Από τις εκθέσεις που πραγματοποιούνται αυτές τις μέρες σε εκθεσιακούς χώρους της επαρχίας, σημειώνουμε:

  • Εργα ιστορικών πινάκων ζωγραφικής της Εθνικής Αντίστασης του Αγρινιώτη καλλιτέχνη Κώστα Γούναρη,παρουσιάζονται στη δημοτική αίθουσα "Φαντασία" (Μπότσαρη 4) στο Αγρίνιο. Εκτίθενται ελαιογραφίες, σχέδια με τέμπερα και σχέδια με σινική μελάνη. Ο Κ. Γούναρης γεννήθηκε στο Αγρίνιο το 1917. Από το 1951 έως το 1957, σπούδασε στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της πόλης Βρότσλαβ της Πολωνίας. Μετά τις σπουδές ο καλλιτέχνης ειδικεύτηκε στη ζωγραφική ιστορικών θεμάτων - λιθογραφία. Η έκθεση έργων του στο δημοτικό χώρο "Φαντασία" θα διαρκέσει μέχρι τις 2 του Φλεβάρη και θα λειτουργεί κάθε μέρα (12μ-3μμ και 6μμ-9μμ). Την Κυριακή θα είναι ανοιχτή από τις 11 το πρωί μέχρι τις 3 το μεσημέρι και από τις 6 το απόγευμα μέχρι τις 9 το βράδυ.
  • Εγκαινιάστηκε πριν λίγες μέρες στην αίθουσα τέχνης "Τζάμια - Κρύσταλλα" (Σκαλίδη 35, Χανιά) έκθεση έργων του Αγγελου Αντωνόπουλου.Παρουσιάζεται μία ενότητα ζωγραφικών έργων και γλυπτών, μέσα από τα οποία το φως σαν δέσμη ενέργειας ξεχύνεται στην επιφάνεια, αναδεικνύοντας περιοχές όπου διαχέεται και σημεία όπου συμπυκνώνεται. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 8 του Φλεβάρη.
  • Εκθεση έργων ζωγραφικής και χαρακτικής της Ρουμπίνας Σαρελάκου - Ρόκου φιλοξενείται στο χώρο σύγχρονης τέχνης "Αμυμώνη" (πλατεία Ν. Μπότσαρη 1, Ιωάννινα). Η ενδιαφέρουσα αυτή εικαστική παρουσίαση θα διαρκέσει μέχρι τις 5 του Φλεβάρη.
  • Εκθεση έργων της Μαρίας Παπαδημητρίου εγκαινιάστηκε χτες, στο χώρο τέχνης FOKA (Ν. Φωκά 17, Θεσσαλονίκη). Πρόκειται για μία έκθεση ζωγραφικής (λάδι σε μουσαμά), που αποτελείται κυρίως από δημιουργίες μεγάλων διαστάσεων.
  • Στο χώρο των περιοδικών εκθέσεων του Μακεδονικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης,σε συνεργασία με το Τμήμα Εικαστικών της Σχολής Καλών Τεχνών,εγκαινιάστηκε πριν λίγες μέρες έκθεση έργων των αποφοίτων του 1996. Θα διαρκέσει μέχρι τις 5 του Φλεβάρη.
  • Αντιπροσωπευτικές δημιουργίες (62 γλυπτά από πέτρα, ξύλο και χαλκό, κολάζ κ. ά.) περιλαμβάνει η έκθεση έργων του Μαξ Ερνστ,κορυφαίου καλλιτέχνη του 20ού αιώνα, που παρουσιάζεται - στα πλαίσια της "Πολιτιστικής Πρωτεύουσας" - στη Δημοτική Πινακοθήκη Θεσσαλονίκης. Η έκθεση, που μεταφέρθηκε από το Δημοτικό Μουσείο της Στοκχόλμης, πλαισιώνεται με παρουσίαση φωτογραφιών και ντοκουμέντων από τον ταραχώδη βίο του καλλιτέχνη.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ