Σάββατο 25 Γενάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Τα φανάρια της λήθης

Ταινίες πολλές, όχι πολύ σημαντικές, αλλά πάντως δεν είναι και για πέταμα. Ταινίες κωμικές, αισθηματικές, γεμάτες περιπέτεια, αλλά και αστυνομικές. Σάββατο, σήμερα και αν δεν ξεδώσουμε, δεν ξεχαστούμε και αναγκαστούμε να προσγειωθούμε, πάει, χαθήκαμε. Μια ματιά, λοιπόν, στο πρόγραμμα για να αποφασίσουμε.

Από την ΕΤ-2 στις 21.30 "Η απαγωγή" του Κλον Πινοτό.

Πρόκειται για μια κωμική περιπέτεια που αφηγείται την ιστορία του κακοποιού Μάρλαντ, που είναι έτοιμος να "ξαναχτυπήσει" και να ξεγελάσει με το σατανικό του χαμόγελο. Ενας παλιός φίλος του κακοποιού, ο Ανρι, συνειδητοποιεί ότι ο φίλος του, είναι έτοιμος να τον εμπλέξει στην απαγωγή ενός βρέφους, 14 μηνών. Οι δυο τους, με τη βοήθεια μιας ασήμαντης ηθοποιού, μέσα από κωμικοτραγικές καταστάσεις, απαγάγουν το μωρό. Οταν, όμως, είναι, τελικά, έτοιμοι για την ανταλλαγή του βρέφους βρίσκονται σε δύσκολη θέση. Το έχουν ήδη αγαπήσει... Με τον Ιβ Μοντάν, τον Κλοντ Μπρασέρ και την Αγκοστίνα Μπέλι.

Από το MEGA στις 22.30 "Τα κόκκινα φανάρια" του Βασίλη Γεωργιάδη.

Πρόκειται για μια κοινωνική δραματική ταινία του 1963, που αφηγείται τις τελευταίες μέρες της ζωής και του φτηνού ερωτικού κλίματος στα σπίτια της Τρούμπας. Ενα χρονικό, θα λέγαμε, προαναγγελθέντος θανάτου, μιας συνοικίας, πολλών εφήμερων πληρωμένων ερώτων, και ταυτόχρονα άλλων ερώτων, πραγματικών, ρομαντικών, αγνών, χωρίς διέξοδο όμως. Σύγχρονες εταίρες, άμεσες απόγονοι της Φρύνης και των θεραπαινίδων της θεάς Αφροδίτης, ξεκουράζουν τους "ταξιδιώτες" στα τσαλακωμένα σεντόνια τους. Εταίρες, που οι περισσότερες από αυτές θέλουν να ξεφύγουν από το επάγγελμα, να ζήσουν, να αγαπήσουν, να αγαπηθούν. Με τους: Τζένη Καρέζη, Μαίρη Χρονοπούλου, Γιώργος Φούντας, Δημήτρης Παπαμιχαήλ, Μάνος Κατράκης.

Από το STAR στη 01.45 "Η συνομιλία" του Φράνσις Φορντ Κόπολα.

Πρόκειται για ένα αστυνομικό θρίλερ του 1974, που ήταν υποψήφιο για Οσκαρ. Ο εξαιρετικός Τζιν Χάκμαν υποδύεται τον Χάρι Κόουλ, τον ειδικό στις παρακολουθήσεις με κοριούς. Ο Κόουλ αναλαμβάνει τις πιο δύσκολες αποστολές και τις φέρει σε πέρας με μαεστρία και με μεγάλη άνεση. Σε μια όμως από τις δύσκολες υποθέσεις παρακολούθησης, γίνεται η αιτία να δολοφονηθούν τρεις άνθρωποι. Ετσι, την επόμενη φορά που του αναθέτουν μια ακόμη πιο δύσκολη υπόθεση, μόλις αντιλαμβάνεται ότι οι άνθρωποι, οι οποίοι μαγνητοφωνήθηκαν, κινδυνεύουν να έχουν κι αυτοί την ίδια τύχη, βρίσκεται σε δίλημμα. Και τότε, αποφασίζει να αλλάξει ρόλο και να μπει μέχρι το λαιμό σ' αυτήν την τόσο περίπλοκη υπόθεση. Να βρει τον επίδοξο δολοφόνο και να του χαλάσει τα σχέδια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ