Πέμπτη 30 Γενάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Ελιοτ με υπόκρουση Βάιλ

Ενα δραματοποιημένο μονόλογο που συνδυάζει μουσική του Κουρτ Βάιλ και διάλογο εμπνευσμένο από κείμενα του Τ. Σ. Ελιοτ και άλλων μοντερνιστών ποιητών, θα παρουσιάσει η Τζένη Δριβάλα,στις 4 και 5 Φεβρουαρίου (9μμ), στο θέατρο "Κάτια Δανδουλάκη" (Αγίου Μελετίου 61Α). Τις παραστάσεις διοργανώνει το Βρετανικό Συμβούλιο.

Οπως ανέφερε στη χτεσινή συνέντευξη Τύπου ο σκηνοθέτης: "Δεν είναι κοντσέρτο, ούτε ρεσιτάλ. Δεν είναι θεατρικό έργο, ούτε όπερα. Εκείνο που ανταποκρίνεται περισσότερο στην πραγματικότητα είναι "ένας δραματικός μονόλογος με μουσική". Οταν σχεδίασα αυτό το πρόγραμμα, δεν είχα ως στόχο ένα αφιέρωμα - αναδρομή στο έργο του Κ. Βάιλ. Επιδίωξή μου ήταν η αναζήτηση της "ουσίας" του έργου του, που μου φαινόταν εξαιρετικά μοντέρνο. Εχω την αίσθηση ότι η περιγραφή του κόσμου από τον Ελιοτ, βρίσκει απήχηση στη μουσική του Βάιλ. Το έργο και των δύο, αντικατοπτρίζει το χάος του μοντέρνου κόσμου".

Σημειώνουμε, ότι εισιτήρια διατίθενται από το ταμείο του θεάτρου και από το τμήμα καλλιτεχνικών εκδηλώσεων του Βρετανικού Συμβουλίου (Πατριάρχου Ιωακείμ 14).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ