Σάββατο 1 Φλεβάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΩΡΑΡΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ
"Ραντεβού" και σήμερα στου "Κωτσόβολου"

Καλύπτει ουσιαστικά την ασυδοσία της η κυβέρνηση. Την εμμονή του στο υπάρχον νομοθετικό πλαίσιο ασυδοσίας, εξέφρασε και χτες ο υπουργός Εργασίας

Συνεπείς στο αγωνιστικό "ραντεβού" τους, αλλά και στο αίτημά τους για ανθρώπινο ωράριο, εμποροϋπάλληλοι και ΕΒΕ θα βρεθούν για μια ακόμα φορά σήμερα στις 4 το απόγευμα έξω από έξι καταστήματα του "Κωτσόβολου",στην Ομόνοια, στο Παγκράτι, στους Αγ. Αναργύρους, στο Χαλάνδρι, στη Νέα Ιωνία και την Καλλιθέα, διαδηλώνοντας την αντίθεσή τους στο διευρυμένο ωράριο ως τις 9 το βράδυ του Σαββάτου, που εφαρμόζει η επιχείρηση εδώ και 4 βδομάδες. Οι εργαζόμενοι στο εμπόριο προσανατολίζονται και στη διοργάνωση συλλαλητηρίου στις αρχές του Φλεβάρη.

Στο μεταξύ χτες, εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων και του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας συναντήθηκαν για το θέμα του ωραρίου με τον υπουργό Εργασίας Μ. Παπαϊωάννου,ο οποίος επαναβεβαίωσε τη στήριξη από την κυβέρνηση του υπάρχοντος νομοθετικού πλαισίου που καλύπτει το ωράριο και το οποίο ενισχύει την πλήρη ασυδοσία των μεγαλοκαταστηματαρχών, σε βάρος εργαζομένων και μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Ο υπουργός δήλωσε χαρακτηριστικά ότι "η κυβέρνηση δεν έχει τη διάθεση να ανακαινίσει το νομοθετικό πλαίσιο που καλύπτει το ωράριο", ενώ ταυτόχρονα εξέφρασε την "ανησυχία" του για τη μη τήρηση της "συμφωνίας κυρίων". Τέλος προσπαθώντας να κατευνάσει τις αντιδράσεις, ο υπουργός είπε γενικά και αόριστα ότι αναζητά μια φόρμουλα για την καλύτερη διευθέτηση του προβλήματος.

Στη Θεσσαλονίκη

Κλειστά και σήμερα όλο το απόγευμα θα παραμείνουν τα καταστήματα "Κωτσόβουλος" και στη Θεσσαλονίκη. Οι εμποροϋπάλληλοι θα αποκλείσουν συμβολικά και τα 3 καταστήματα της εμπορικής εταιρίας στην Τσιμισκή, τη Σταυρούπολη και την Ανω Τούμπα.

Το περασμένο Σάββατο κανένας πελάτης δεν μπήκε στα καταστήματα για αγορές, ενώ υπάλληλοι και καταναλωτές εκδήλωσαν έντονα τη συμπαράστασή τους και αντέδρασαν θετικά στη διαμαρτυρία. "Πρέπει να καταλάβουν οι εργοδότες πως οι εμποροϋπάλληλοι δεν πρόκειται να δεχτούν την καταπάτηση των κεκτημένων δικαιωμάτων τους", τόνισε στο "Ρ" η πρόεδρος της Ενωσης Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης Σοφία Καλαντίδου.

Τις κινητοποιήσεις των εμποροϋπαλλήλων με ομόφωνη απόφαση της διοίκησής του στηρίζει το Εργατικό Κέντρο.Συμπαράσταση έχουν εκφράσει και οι συνδικαλιστικές οργανώσεις των επαγγελματοβιοτεχνών,ενώ ο Εμπορικός Σύλλογος έχει ταχθεί κατά της παραβίασης του κανονικού ωραρίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ