Τρίτη 4 Φλεβάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
μικραΜΕΓΑΛΑ

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ: Λήγει στις 10 Φλεβάρη η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για τη συμμετοχή των τουριστικών επιχειρήσεων στο φετινό πρόγραμμα του ΕΟΤ για τον εσωτερικό τουρισμό. Αναγκαίες προϋποθέσεις για την προώθηση του προγράμματος είναι, μεταξύ άλλων, η δέσμευση των τουριστικών επιχειρήσεων ότι θα δέχονται τους τουρίστες σε όλη τη διάρκεια που δηλώνουν με την αίτησή τους και η ειδική τιμολογιακή πολιτική από τα ξενοδοχεία και τα ενοικιαζόμενα δωμάτια. Ειδικότερα, θα μπορούν να παρέχονται εκπτώσεις και άνω του 50% επί των δηλούμενων τιμών, ενώ και οι λοιπές τουριστικές επιχειρήσεις (κάμπινγκ και τουριστικά πλοία), όπου οι τιμές είναι ελεύθερες, θα πρέπει να προσελκύσουν τους ενδιαφερόμενους εφαρμόζοντας ειδικά (χαμηλότερα) τιμολόγια.

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ: Σε 80 δισ. δρχ. ανήλθαν τα εισπραχθέντα ασφάλιστρα της ασφαλιστικής εταιρίας INTERAMERICAN το 1996, ενώ τα καθαρά κέρδη στους κλάδους ζωής και ζημιών έφτασαν το 1,7 δισ. δρχ. Ειδικότερα, τα εισπραχθέντα ασφάλιστρα του κλάδου ζωής ανήλθαν σε 60,5 δισ. δρχ. και του κλάδου ζημιών και οδικής προστασίας σε 19,5 δισ. δρχ. Η νέα παραγωγή ζωής έφτασε τα 10 δισ. δρχ., ενώ η παραγωγή ζημιών τα 5,5 δισ. Παράλληλα, το 1996 προστέθηκαν στην εταιρία 181.000 νέα συμβόλαια. Στο μεταξύ, ο όμιλος INTERAMERICAN επεκτείνεται σε άλλους επιχειρηματικούς κλάδους με την αγορά του Μαιευτηρίου Αθηνών.

ΕΚΘΕΣΕΙΣ: Η INTEX - KTISMA '97 θα πραγματοποιηθεί από τις 12 έως τις 16 Μάρτη 1997 στο Μεσογειακό Κέντρο Εκθέσεων και σε χώρο 15.000 τ.μ. Ο αριθμός των εκθετών έχει ξεπεράσει μέχρι στιγμής τους 130, ενώ συνεχίζονται οι προετοιμασίες και αυξάνονται οι συμμετοχές της έκθεσης, που είναι η μεγαλύτερη στον τομέα των υλικών, του εξοπλισμού και των μηχανικών οικοδομικών έργων.

ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ: Ημερίδα με θέμα τις νέες τάσεις στη σύγχρονη διοίκηση επιχειρήσεων θα διεξαχθεί την Τετάρτη 19 Φλεβάρη σε κεντρικό ξενοδοχείο της συμπρωτεύουσας. Ο εισηγητής Claus Moller θα προβάλει την έννοια του "employeeship", βασική αρχή του οποίου είναι ότι όλοι οι εργαζόμενοι στην επιχείρηση μοιράζονται τις ευθύνες και συνεισφέρουν με όλες τους τις δυνάμεις στην παραγωγικότητα, στις σχέσεις και την ποιότητα των παραγόμενων προϊόντων με θετικά για την επιχείρηση και γι' αυτούς αποτελέσματα. Την εκδήλωση διοργανώνει η εταιρία PRC - TMI με την υποστήριξη του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ