Τρίτη 4 Φλεβάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Στο προσκήνιο η χαμηλή απορρόφηση

Σειρά επαφών με βασικά υπουργεία, που εποπτεύουν τα μεγάλα έργα του Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης, έχει τις μέρες αυτές ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας

Η χαμηλή απορροφητικότητα των κοινοτικών κονδυλίων σε έργα που έχουν ενταχθεί στο Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης 1994 - 1999, είναι το θέμα των συζητήσεων που έχει ξεκινήσει το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας με συναρμόδια υπουργεία, ενώ συναντήσεις με το αντικείμενο αυτό πρόκειται να γίνουν και μέσα στην τρέχουσα βδομάδα.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το πρόβλημα της αργής πορείας κατασκευής των έργων υφίσταται από τις αρχές ακόμα του χρονοδιαγράμματος υλοποίησης του ΚΠΣ, αλλά παρά τις δημόσιες διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης για λήψη μέτρων επιτάχυνσης των διαδικασιών, τα μέχρι σήμερα αποτελέσματα κρίνονται πενιχρά. Σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας, κατά το εντεκάμηνο Γενάρη - Νοέμβρη 1996, οι επενδύσεις, ως προς τις δεσμεύσεις που είχαν αναληφθεί, κάλυψαν μόλις το 46% του τελικού στόχου για το 1996.

Στα πλαίσια του νέου κύκλου επαφών, ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας συναντήθηκε σήμερα με τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ, Κ. Λαλιώτη, ενώ για το ίδιο θέμα την προηγούμενη Παρασκευή είχε συνάντηση με τον υπουργό Εσωτερικών, Αλ. Παπαδόπουλο. Στα πλαίσια των συναντήσεων αυτών ο υφυπουργός Εργασίας, Χρ. Πρωτόπαππας, συναντήθηκε χτες με τον υφυπουργό Εθνικής Οικονομίας, Χρ. Πάχτα, ενώ τις επόμενες μέρες εκκρεμούν συναντήσεις με τα υπουργεία Παιδείας και Ανάπτυξης.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα σε ό,τι αφορά την προώθηση των επενδύσεων παρατηρείται σε αυτά που εποπτεύει το υπουργείο Ανάπτυξης. Στο τομεακό

πρόγραμμα "Βιομηχανία και Υπηρεσίες" η υλοποιούμενη επένδυση μόλις καλύπτει το 5% των αρχικών δεσμεύσεων, ενώ χαμηλοί ρυθμοί παρατηρούνται και στις επενδύσεις των Ταχυδρομείων (2%), Υγείας - Κοινωνικής Πρόνοιας (9%), Τουρισμού - Πολιτισμού (12%) κλπ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ