Σάββατο 2 Αυγούστου 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Επιβεβαιώνεται το σκανδαλώδες της σύμβασης της ΔΕΗ Φλώρινας

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ

Αναφορικά με τις εξελίξεις στο θέμα της ΔΕΗ, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

"Η εξέλιξη του θέματος της ΔΕΗ στη Φλώρινα επιβεβαιώνει το σκανδαλώδες της σύμβασης, την οποία το ΚΚΕ είχε εξαρχής καταγγείλει, ζητώντας την ακύρωσή της. Στην ουσία η κυβέρνηση κάνει έναν τακτικό ελιγμό μπροστά στις αντιδράσεις και τα αδιάσειστα επιχειρήματα που προβλήθηκαν κατά της σκανδαλώδους σύμβασης.

Η όλη υπόθεση αποτελεί σημαντικό μεν, αλλά συνηθισμένο φαινόμενο και αποτέλεσμα της λειτουργίας των νόμων της "ελεύθερης αγοράς" και της πολιτικής που πίνει νερό στο όνομά της. Το φαινόμενο έχει ενταθεί σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό μετά την πλήρη απελευθέρωση της ενέργειας, όπως και των τηλεπικοινωνιών.

Οσοι τοποθετούνται κυρίως ή και αποκλειστικά στη διαφάνεια ή όχι της όλης διαδικασίας, απλώς συσκοτίζουν το πρόβλημα και δίνουν έτσι ή αλλιώς χέρι στήριξης στην κυβερνητική πολιτική, επιλέγοντας ένα εύκολο πεδίο αντιπαράθεσης και κρύβοντας την αδηφαγία των πολυεθνικών και το μεταξύ τους λυσσαλέο ανταγωνισμό για νέα κέρδη, για την κυριαρχία και τον έλεγχο στην αγορά. Η επιλογή εκτιμητή για τη σύμβαση δεν πρόκειται να ανατρέψει την ουσία του σκανδάλου που δεν αφορά μόνο το κοστολόγιο, αλλά την ίδια την ιδιωτικοποίηση σημαντικών τομέων της ΔΕΗ.

Η ανάπτυξη της ΔΕΗ μπορεί να υπάρξει και να έχει φιλολαϊκό περιεχόμενο, μόνο στα πλαίσια μιας ανάλογης πολιτικής. Αυτή η πολιτική, που προϋποθέτει σύγκρουση με τα μονοπωλιακά συμφέροντα και όχι εξυπηρέτησή τους, δεν μπορεί να υλοποιηθεί από τα κόμματα της ΕΕ και της εγχώριας πλουτοκρατίας".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ