Σάββατο 2 Αυγούστου 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

λ9

Στη μνήμη της πολυαγαπημένης μας θείας ΛΟΥΛΑΣ ΛΟΓΑΡΑ,προσφέρουμε στο ΚΚΕ 20.000 δρχ.

Ελευθερία και Ειρήνη Μανούσου

  • Επίσης στη μνήμη της Λούλας Λογαρά πρόσφεραν:
  • Ο Περικλής Λεκαδίτης πρόσφερε 10.000 δρχ. στο ΚΚΕ.
  • Ο Βαγγέλης Γρηγοράτος από τα Μουζακάτα Κεφαλονιάς πρόσφερε 5.000 δρχ. στην ΚΟ Κεφαλονιάς.
  • Ο Σπύρος Μιχαλάκος πρόσφερε 5.000 δρχ. στο "Ριζοσπάστη".
  • Ο Προκόπης Γεράσιμος πρόσφερε 30.000 δρχ. για τη ΛΔ Κορέας.
  • Και οι Γεώργιος Κοσμίδης και Κώστας Δρίβας από 10.000 δρχ. για τη ΛΔ Κορέας.

* * *

λ18

Ο Σωτήρης Σαμψώνας προσφέρει 8.000 δρχ., μέσω της ΚΟΒ Κέντρου Χαϊδαρίου, στη μνήμη της γυναίκας του ΛΑΜΠΡΙΝΗΣ ΣΑΜΨΩΝΑ και του ΣΠΥΡΟΥ ΣΑΜΨΩΝΑ, αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης.

* * *

λ9

Στις 10 Αυγούστου συμπληρώνονται 20 χρόνια από το θάνατο του συζύγου μου και αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης ΑΡΙΣΤΕΙΔΗ ΜΗΤΡΟΓΩΓΟΥ.Γεννήθηκε στην Καρδίτσα. Για την αντιστασιακή δράση του, πέρασε πολλά χρόνια στις φυλακές και τις εξορίες. Στη Θεσσαλονίκη, όπου εγκαταστάθηκε αργότερα, εξακολούθησε να αγωνίζεται για τα προβλήματα του Συλλόγου Λογιστών, του οποίου για πολλά χρόνια ήταν μέλος του ΔΣ.

Στη διάρκεια της χούντας, πέρασε στην παρανομία. Επαθε έμφραγμα και έπειτα από 7 χρόνια έπαθε δεύτερο έμφραγμα που τον οδήγησε στον τάφο.

Στη μνήμη του προσφέρουμε 10.000 δρχ.

Η γυναίκα του Μάγδα και τα δύο παιδιά του

* * *

λ9

Πέρασε ένας χρόνος από τότε που έφυγε για πάντα από κοντά μας ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΟΥΤΣΙΚΟΣ, από το χωριό Μεξιάτες Λαμίας. Αντάρτης του ΕΛΑΣ στην Κατοχή στα βουνά της Ρούμελης, πολέμησε τους κατακτητές δίπλα στον Αρη Βελουχιώτη. Σεμνός και αταλάντευτος αγωνιστής ως το τέλος της ζωής του. Στα Πετράλωνα, όπου ζούσε, έλεγε πάντα ότι το μόνο κόμμα που λέει πάντα την αλήθεια είναι το ΚΚΕ.

Ηταν μέλος του Παραρτήματος Πετραλώνων - Θησείου - Σφαγείων της ΠΕΑΕΑ.

Η γυναίκα του και τα παιδιά του

* * *

λ18

Ο σταυραετός των Μυκηνών, του Αϊ - Λια και της Σάρρας σε μια στροφή του χρόνου έχασε το πέταγμά του. Δεν έχασε τη μνήμη του και τ' αετίσιο βλέμμα του. Ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΒΛΑΧΟΣ γεννήθηκε το 1912 στο Στεφάνι Κορινθίας. Εζησε στις Μυκήνες Αργολίδας. Μαχητής του αλβανικού μετώπου και της Εθνικής Αντίστασης, λαϊκός καλλιτέχνης, δεμένος με τις ρίζες του λαού, τράβηξε της ζωής την ανηφόρα. "Πολεμάμε και τραγουδάμε" απαντούσε η θρυλική γενιά στα χρόνια της φωτιάς και της θύελλας. Κρατώντας την παράδοση με το μαγικό δοξάρι του, ζωντάνευε την κλεφτουριά, τις πίκρες και τους καημούς, τους πόθους και τα όνειρα για δίκιο και για λευτεριά.

Στις 15 Νοέμβρη 1996, ο αλύγιστος και απροσκύνητος σαν τις βουνοκορφές που περπάτησε, πέρασε το κατώφλι της ζωής. Σε λίγο, τον ακολούθησε η συντρόφισσα της ζωής του ΕΛΕΝΗ ΓΙΑΝΝΙΚΟΥ.

Στη μνήμη τους, η κόρη τους Αικατερίνη, ο γαμπρός τους Γεώργιος Καραντούνιας και τα εγγόνια τους Δημήτρης και Ελένη προσφέρουν στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Κολωνού, 20.000 δρχ.

* * *

λ9

Στις 22 Ιούλη 1997 έφυγε από κοντά μας - χτυπημένος από λεωφορείο στο Πεδίον του Αρεως - ο αγωνιστής ΠΕΤΡΟΣ ΝΙΚΟΛΙΝΑΚΟΣ,μέλος του ΚΚΕ. Η κηδεία του έγινε την επομένη στο Νεκροταφείο Ανάστασης του Πειραιά. Γεννήθηκε στο χωριό Λαγουδιές - Κούνου Λακωνίας, το 1933. Μικρός εγκαταστάθηκε στον Πειραιά και δούλευε σε μηχανουργεία. Ταυτόχρονα φοιτούσε στη Σχολή Αρχιμήδη.

Ο Π. Νικολινάκος δοκίμασε την αγριότητα της χούντας των συνταγματαρχών. Βασανίστηκε άγρια, παρά το γεγονός ότι η κατάσταση της υγείας του δεν ήταν καλή, έπειτα από ατύχημα που είχε όταν δούλευε σε συνεργείο επισκευής πλοίων.

Ως το τέλος της ζωής του, παρέμεινε πιστός στα ιδανικά του κομμουνισμού και αγωνιζόταν από τις γραμμές του ΚΚΕ.

Στη μνήμη του προσφέρω 5.000 δρχ. στο "Ριζοσπάστη".

Σωτήρης Μαριόλης

* * *

Στη μνήμη των αγωνιστών, που πήραν μέρος στη μάχη της Στυμφαλίας με το Γ Τάγμα του 6ου Συντάγματος ΑΝΔΡΕΑ ΔΡΙΤΣΑ και ΚΩΣΤΑ ΣΤΑΪΚΟΥ,Ο Νίκος Δάνος από το Παλαιό Φάληρο πρόσφερε 10.000 δρχ. στο Παράρτημα Αργολίδας της ΠΕΑΕΑ.

* * *

Ο Προκόπης Γεράσιμος από τον Κορυδαλλό πρόσφερε 30.000 δρχ. στο Παράρτημα Πειραιά της "Δημοκρατικής Μέριμνας".

* * *

λ9

Συμπληρώθηκαν 10 μέρες από το θάνατο της πολυαγαπημένης μας ΣΤΕΛΛΑΣ Θεοδ. ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ,αγωνίστριας της Εθνικής Αντίστασης, η οποία παρέμεινε πιστή στα ιδανικά του ΕΑΜ ως το τέλος της ζωής της.

Στη μνήμη της, προσφέρουμε 30.000 δρχ. στο ΚΚΕ, 5.000 δρχ. στο "Ριζοσπάστη", 5.000 δρχ. στο Παράρτημα Νέας Σμύρνης της ΠΕΑΕΑ, 5.000 δρχ. στην Επιτροπή Ειρήνης Νέας Σμύρνης, 5.000 δρχ. στη Δημοτική Πρωτοβουλία Νέας Σμύρνης και 5.000 δρχ. για τη ΛΔ της Κορέας.

Ο σύζυγος, τα παιδιά και τα εγγόνια της

***

λ9

Στη μνήμη του αγαπημένου μας αδελφού, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και του ΚΚΕ ΘΕΟΦΙΛΟΥ Κων. ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ,που χάθηκε πρόσφατα, προσφέρουμε στη ΝΕ Αχαϊας 15.000 δρχ.

Μίμης και Ξένη Νικολοπούλου


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ