Σάββατο 2 Αυγούστου 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΟΥΕΦΑ
Χαμόγελα σε ΟΦΗ και ΠΑΟΚ

Οι Κρητικοί αντιμετωπίζουν την ισλανδική Ρέικιαβικ και οι Θεσσαλονικείς τη σλοβακική Σπάρτακ Τρνάβα. Στα... χέρια τους η πρόκριση

Ευνοϊκή στάθηκε η "θεά" τύχη στους εκπροσώπους της χώρας μας στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ. Αμφότεροι απέφυγαν γνωστά ονόματα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου και πλέον η πρόκριση στην επόμενη φάση εξαρτάται από τα πόδια των παιχτών τους. Αντίπαλο του ΟΦΗ, η κληρωτίδα στη Γενεύη, έβγαλε την Κνατσπιρουφελάγκ του Ρέικιαβικ, από την Ισλανδία. Ο ΠΑΟΚ θα αντιμετωπίσει τη Σπάρτακ Τρνάβα από τη Σλοβακία. Τον πρώτο αγώνα ο ΟΦΗ τον δίνει εκτός έδρας, ενώ ο ΠΑΟΚ εντός.

Οπως αναμενόταν, σε Κρήτη και Θεσσαλονίκη δέχτηκαν τα νέα με μεγάλη ικανοποίηση. Παρ' όλα αυτά παίχτες και εκπρόσωποι των δύο συλλόγων επισήμαναν πως ο τίτλος του φαβορί πρέπει να επιβεβαιωθεί μέσα στο γήπεδο. Η υποτίμηση οποιουδήποτε αντιπάλου ενέχει σοβαρούς κινδύνους για δυσάρεστες εκπλήξεις. Πάντως εξέφρασαν αισιοδοξία και πίστη ότι θα συνεχίσουν και στην επόμενη φάση.

H Ρέικιαβικ στον πρώτο προκριματικό γύρο της διοργάνωσης έκανε τη μεγάλη έκπληξη, αποκλείοντας τη Διναμό Βουκουρεστίου, την οποία νίκησε με 2 - 0 στο Ρέικιαβικ και με 2 - 1 στη Ρουμανία. Η Σπάρτακ Τρνάβα απέκλεισε την Μπιρκιρκάρα από τη Μάλτα, επικρατώντας με 3 - 1 στην Τσεχία και με 1 - 0 εκτός έδρας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ