Σάββατο 2 Αυγούστου 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Το Σύνταγμα και η αξιοπρέπεια...

Με τα γνωστά ψιλά γράμματα στην πίσω όψη του εισιτηρίου, που περνούν συνήθως απαρατήρητα, οι διοργανωτές του "Αθήνα '97" δε διστάζουν να παραβούν ακόμη κι αυτό το Ελληνικό Σύνταγμα, προκειμένου να ευχαριστήσουν τους υπευθύνους της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Στίβου (IAAF). Ετσι αν κάποιος απ' τους φίλους του στίβου, που θα βρεθεί το ερχόμενο δεκαήμερο στο Ολυμπιακό Στάδιο, τολμήσει να κουβαλήσει μαζί του φωτογραφική μηχανή, για παράδειγμα, ώστε να απαθανατίσει τις προσπάθειες των αγαπημένων του αθλητών, όχι μόνο δε θα τα καταφέρει αλλά θα χάσει και τη μηχανή του, η οποία δημεύεται ως απαγορευμένο αντικείμενο... κατά το σωματικό έλεγχο και την επιθεώρηση που θα υποστεί κατά την είσοδό του στο στάδιο, όπως επίσης προβλέπεται στα... ψιλά του εισιτηρίου του!

Ο επικεφαλής της "Αγωνιστικής Συνεργασίας για την Αθήνα" και δικηγόρος, Λεων. Αυδής,εντόπισε - και μας ενημέρωσε - την αντισυνταγματική ρήτρα για δήμευση αντικειμένων των θεατών στο εισιτήριο. Και καταγγέλλει: "Η επιβολή ποινής, που δεν προβλέπεται από το νόμο, δεν επιτρέπεται από το Σύνταγμα.Η Κεντρική Οργανωτική Επιτροπή (με πρόεδρο τον υφυπουργό Αθλητισμού!) ίσως να μην ξέρει τι λέει το Σύνταγμα και να μην ενδιαφέρεται να μάθει. Θα αρκούσε όμως η αξιοπρέπεια του μέσου ανθρώπου για να μην επιτρέψει να γράφονται στα εισιτήρια όροι που αποκαλύπτουν νοοτροπία στρατιωτικού διοικητή κατεχόμενης χώρας".

Μετά τον αντιαισθητικό αρχοντοχωριατισμό των "προκάτ - προπυλαίων" του Καλλιμάρμαρου, τους εμετικούς βαρβαρισμούς των πολυεθνικών με τις φτηνές χλαμύδες που "κοσμούν" αντί μαιάνδρων... τίγρεις και το μαγείρεμα "χλιδάτων" ελληνοχριστιανικών (;) μοτίβων με μπόλικα λέιζερ στην τελετή έναρξης, νάτο και το κρούσμα της παραβίασης των συνταγματικών μας δικαιωμάτων. Και πού είσαι ακόμα;

Γ. ΤΡ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ