Πέμπτη 16 Δεκέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΝΩΣΗ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ
Επανεκλογή της διοίκησης

Χωρίς ιδιαίτερες αλλαγές σε επίπεδο προσώπων αναμένεται να συνεχίσει την πορεία της η Πανελλήνια Ενωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος. Από τις αρχαιρεσίες που έγιναν για την εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου το ενιαίο ψηφοδέλτιο που υποστηρίζεται από τον απερχόμενο πρόεδρο Γ. Παναγόπουλο, απέσπασε την υποστήριξη σχεδόν του 90% των λιμενικών (περίπου 3.000)που προσήλθαν στις κάλπες. Πληροφορίες αναφέρουν ότι εκτός από τον Γ. Παναγόπουλο έχουν εξασφαλίσει την επανεκλογή τους όλα σχεδόν τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου (Γ. Κολιτσόπουλος, Χρ. Γακόπουλος, Κ. Γιακουμάκης, Γ. Δριβάκος, Α. Μαυρόπουλος, Α. Μυγδάλης, Φ. Συμεωνίδης), ενώ μέχρι χτες το βράδυ δεν ήταν βέβαιο αν θα εκλεγόταν ο Α. Πάππος ή ο Ι. Χόρτης.

Οι συνδικαλιστές που επανεκλέγονται χαρακτηρίζουν θρίαμβο την επιτυχία τους, αυτή, αφού όπως λένε, δέχτηκαν τόνους λάσπη από την «αντίπερα όχθη». Σημειώνεται ότι στην εκλογικοαπολογιστική συνέλευση, το απερχόμενο Διοικητικό Συμβούλιο είχε κατηγορηθεί από ορισμένους αντιπροσώπους και κυρίως από μέλος του ΔΣ για προσωπική προβολή μέσα από τις σελίδες του περιοδικού του σωματείου, για συνδικαλιστική αδράνεια κλπ. Οι συνδικαλιστές αυτοί διεκδίκησαν την ψήφο των λιμενικών με άλλο ψηφοδέλτιο, από το οποίο, σύμφωνα με τα χτεσινά δεδομένα εκλέγονται δυο ή τρεις( Σ. Βοϊδονικόλας, Ν. Μιχαηλίδης, Γ. Μελάς).

Σε κάθε περίπτωση, οι λιμενικοί ζουν στο πετσί τους τα χρόνια προβλήματα του κλάδου και έχουν διεκδικήσει αλλαγή ρότας του Λιμενικού Σώματος. Ειδικά τα τελευταία χρόνια με τις αυξημένες υποχρεώσεις και τους κινδύνους που ελλοχεύουν στη φύλαξη των θαλάσσιων συνόρων, έχει αναδειχτεί η αναγκαιότητα μιας σύγχρονης και δημοκρατικής ακτοφυλακής, μιας υπηρεσίας που δε θα ευθυγραμμίζεται με τα κελεύσματα της εφοπλιστικής ολιγαρχίας και των συμφερόντων της ακτής Μιαούλη. Οι συνδικαλιστικές φωνές, όπως επισημαίνουν απλοί λιμενικοί υπάλληλοι, οφείλουν να διεκδικήσουν μια τέτοια πορεία του Λιμενικού Σώματος, ώστε να κατοχυρωθεί η ασφάλεια και η εξυπηρέτηση στις ακτοπλοϊκές μεταφορές, η φύλαξη των συνόρων, η προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος, η καταπολέμηση του λαθρεμπορίου και της διασυνοριακής εγκληματικότητας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ