Πέμπτη 16 Δεκέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Παράνομη λειτουργία λατομείου στη Μάνδρα

Το θέμα της παράνομης λειτουργίας λατομείου σε δασική περιοχή της Μάνδρας φέρνουν στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Μήτσος Κωστόπουλος και Μπάμπης Αγγουράκης, με Ερώτηση που απευθύνουν προς τους υπουργούς ΠΕΧΩΔΕ και Γεωργίας.

Από το καλοκαίρι του 1997 - αναφέρουν οι βουλευτές - λειτουργεί παράνομα λατομείο σε δασική περιοχή στη θέση «Λούτσα» του Δήμου Μάνδρας, στις πρώην εγκαταστάσεις των μεταλλείων Σκαλιστήρη, ιδιοκτησίας της εταιρίας « ΔΡΟΜΕΑΣ ΑΕ».

«Παρά τη διαβεβαίωση του Νομάρχη Δυτικής Αττικής, ότι λειτουργεί παράνομα, τις μηνύσεις του Δασαρχείου Αιγάλεω, την απόρριψη από το Νομαρχιακό Συμβούλιο της περιβαλλοντικής μελέτης - τονίζουν οι βουλευτές του ΚΚΕ - η λειτουργία του συνεχίζεται και μάλιστα με νέα δραστηριότητα επεξεργασίας εκκαμινευμάτων (τοξικών στερεών αποβλήτων) επικίνδυνων για τη δημόσια υγεία και το περιβάλλον, που μεταφέρονται από τις εγκαταστάσεις της εταιρίας Ελληνική Χαλυβουργία, στην Παραλία Ασπροπύργου».

Τέλος, οι δύο βουλευτές ρωτούν τους υπουργούς τι μέτρα προτίθενται να πάρουν για την παύση της λειτουργίας του συγκεκριμένου λατομείου και την αποκατάσταση του περιβάλλοντος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ