Πέμπτη 6 Μάρτη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Η Ομοσπονδία Οικοδόμων προειδοποιεί

Με επιστολή της στους αρμοδίους, τους καλεί να μην ενδώσουν στις πιέσεις των κατασκευαστών και να μην επιχειρήσουν αλλαγή του τρόπου υπολογισμού των ενσήμων

Να μην ενδώσουν στις πιέσεις των μεγαλοεργολάβων - κατασκευαστών, για μείωση του συντελεστή ενσήμων στις οικοδομές, κάτι που θα σημάνει επιστροφή στο καθεστώς της κλοπής της ασφάλισης των οικοδόμων και των εσόδων του ΙΚΑ, ζητά, με επιστολή της προς τον υφυπουργό Εργασίας και τον διοικητή του ΙΚΑ, η Ομοσπονδία Οικοδόμων."Θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να περιφρουρήσουμε αυτή τη σοβαρή κατάκτηση του κλάδου", τονίζει στην επιστολή.

Αφορμή αποτέλεσε - όπως σημειώνεται στην επιστολή - η καθημερινή απειλή των εργολάβων - κατασκευαστών ότι θα κλείσουν τα γιαπιά τον Απρίλη, αν δε μειωθεί ο συντελεστής των ενσήμων, που σήμερα είναι 1,50 ένσημο ανά τετραγωνικό μέτρο.

Η ομοσπονδία χαρακτηρίζει ψευδή τον ισχυρισμό των εργολάβων ότι πληρώνουν ένσημα, χωρίς να πραγματοποιούνται ημερομίσθια, σημειώνοντας ότι, αν περισσεύουν ένσημα, αυτό οφείλεται: Στο ότι συνεχίζουν να κλέβουν τους οικοδόμους, δίνοντάς τους λιγότερα ένσημα απ' όσα πραγματοποίησαν. Στο ότιδεκάδες χιλιάδες αλλοδαποί εργάζονται στην οικοδομή, χωρίς να ασφαλίζονται, όπως και αρκετοί συνταξιούχοι. Στο ότι δεν ασφαλίζουν οι εργολάβοι την υπερωριακή απασχόληση, ούτε την απασχόληση το Σάββατο.

Να μην προχωρήσει η κυβέρνηση σε κατάργηση της ασφάλισης στις οικοδομές, ζητά με επιστολή του και το Συνδικάτο Οικοδόμων Ν. Ηλείας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ