Πέμπτη 6 Μάρτη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Αγωνιστικό προσκλητήριο πέντε ομοσπονδιών

Συγκέντρωση στις 6 μ.μ., σήμερα στην Κάνιγγος, για συμβάσεις, υπεράσπιση εργασιακών και ασφαλιστικών κατακτήσεων

Συγκέντρωση διεκδίκησης πραγματοποιούν από κοινού σήμερα πέντε Ομοσπονδίες, στην πλατεία Κάνιγγος, στις 6 το απόγευμα. Η κινητοποίηση εντάσσεται στα πλαίσια της απόφασης των Ομοσπονδιών για συντονισμό δράσης, προκειμένου πιο αποτελεσματικά να διεκδικηθεί η υπογραφή κλαδικών συλλογικών συμβάσεων με ουσιαστικές αυξήσεις, αλλά και να περιφρουρηθούν τα ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα, ενάντια στα οποία εξελίσσεται συντονισμένη επίθεση από κυβέρνηση και εργοδοσία.

Οι Ομοσπονδίες, που συντονίζουν τα βήματά τους, είναι: Κλωστοϋφαντουργίας- Ιματισμού - Δέρματος, Οικοδόμων, Συλλόγων Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων, Εργαζομένων στο Φάρμακο και Λογιστών.

"Να αντιδράσουμε δυναμικά τώρα, στην επίθεση που δεχόμαστε και που θα στοιχίσει τις κατακτήσεις ενός αιώνα", τονίζουν, σε κοινή τους ανακοίνωση, και καλούν τους εργαζόμενους να συμμετέχουν μαζικά στη σημερινή συγκέντρωση.

Στην ανακοίνωση, επισημαίνονται οι προσπάθειες των εργοδοτών να αναιρέσουν εργατικά δικαιώματα και να αμφισβητήσουν τον ίδιο το θεσμό των κλαδικών συμβάσεων. Προσπάθειες, που - όπως τονίζεται - στηρίζονται στις πολιτικές της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Οι ομοσπονδίες υπογραμμίζουν ότι άμεση επιδίωξή τους είναι να δοθούν πραγματικές αυξήσεις, που να ανταποκρίνονται στις σημερινές ανάγκες και παράλληλα να αποκρουστούν τα σχέδια για ανατροπή του κοινωνικού χαρακτήρα του συστήματος ασφάλισης και επιβολή ελαστικών σχέσεων εργασίας. Σημειώνουν ότι επιστέγασμα αυτών των επιδιώξεων είναι η πρόσφατη απόφαση της κυβέρνησης για τα "τοπικά σύμφωνα απασχόλησης", τα οποία, αν εφαρμοστούν, θα σαρώσουν ό,τι έχει απομείνει απ' τα εργατικά δικαιώματα.

Το Συνδικάτο Μετάλλου Αθήνας,με ανακοίνωσή του, χαιρετίζει την πρωτοβουλία των πέντε Ομοσπονδιών και καλεί τους εργαζόμενους να συμμετέχουν στη συγκέντρωση. Σημειώνει πως "τα προβλήματα έχουν κοινή αφετηρία, που είναι η επιδίωξη του μεγάλου κεφαλαίου για μεγαλύτερα κέρδη και εξυπηρετούνται από τις κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης που εφαρμόζει πιστά η κυβέρνηση" και τονίζει ότι "απαιτείται από κοινού όλοι οι εργαζόμενοι να τα αντιμετωπίσουν".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ