Πέμπτη 6 Μάρτη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΕΣ
Στο ... διάλογο και ο αφελληνισμός!

Προκλητικές δηλώσεις Στ. Σουμάκη. Σήμερα το κρίσιμο Γενικό Συμβούλιο της ΠΝΟ. Αύριο συνάντηση με την Ενωση Εφοπλιστών

Θέμα ...διαλόγου αποτελεί ακόμα και η θρασύτατη απαίτηση των εφοπλιστών για "ελευθεριότητα στη σύνθεση των πληρωμάτων"! Αυτό δήλωσε ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, Σταύρος Σουμάκης,απαντώντας σε ερώτηση κατά τη χτεσινή συνέντευξη Τύπου προς τους ναυτιλιακούς συντάκτες! Μάλιστα, προετοιμάζοντας το έδαφος για την αποδοχή των απαιτήσεων των εφοπλιστών για παραπέρα μείωση των οργανικών συνθέσεων, σημείωσε: "Δεν μπορεί ένας διάλογος να αρχίζει και να τελειώνει με το πόσους θα έχω πάνω στο πλοίο"! Ενόψει αυτών των εξελίξεων, που οδηγούν στον αφανισμό τους Ελληνες ναυτεργάτες, συνεδριάζει σήμερα το Γενικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ).Παρά την κρισιμότητα της κατάστασης, στον προγραμματισμό δράσης της ΕΕ της ΠΝΟ, δε διατυπώνεται συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την κήρυξη νέων απεργιακών κινητοποιήσεων παγκόσμιας κλίμακας μέσα στο Μάρτη, όπως είχε αποφασιστεί κατά την τελευταία συνεδρίαση της Εκτελεστικής, με βάση την πρόταση ΠΕΜΕΝ και "ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ".Πάντως, τα ναυυτεργατικά σωματεία θα επαναφέρουν την πρότασή τους να καθορίσει το Γενικό Συμβούλιο τις ημερομηνίες για την κήρυξη των απεργιακών κινητοποιήσεων.

Οι αποφάσεις του Γενικού Συμβουλίου θα καθορίσουν και τη στάση της ΠΝΟ στη συνάντηση με την Ενωση Ελλήνων Εφοπλιστών, που έχει καθοριστεί για αύριο Παρασκευή, στη 1 το μεσημέρι, στα γραφεία της Ενωσης.

ΥΕΝ: Ελεγχος που θα ελέγχει τον ...έλεγχο

Παραδέχτηκε, έμμεσα, ο υπουργός Σταύρος Σουμάκης ότι υπάρχει πρόβλημα με τους ελέγχους που διενεργούνται στα πλοία από τους Νηογνώμονες και την υπηρεσία του υπουργείου, την Επιθεώρηση Εμπορικών Πλοίων.

Αν και απέφυγε να απαντήσει συγκεκριμένα για τους ελέγχους που διενεργούνται αυτή την περίοδο στα τσιμεντάδικα πλοία - οι οποίοι, όπως είχε αποκαλύψει πριν λίγες μέρες ο "Ρ", περιορίζονται ...στο σύστημα πυρασφάλειας και αντιρύπανσης - δήλωσε ότι σκέφτεται "τη λειτουργία μιας δευτεροβάθμιας επιτροπής ελέγχου των πλοίων, που θα μπορεί να παρεμβαίνει ξαφνικά, απροειδοποίητα και μετά από καταγγελίες, ώστε να αποκτήσουν όλοι μεγαλύτερη υπευθυνότητα και ευαισθησία".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ