Παρασκευή 7 Μάρτη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΑΡΤΙΖΑΝ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 71 - 81
Παρτιζάνος ο Ολυμπιακός

Δυνατός και αποφασισμένος έκανε το βήμα της πρόκρισης

Αλλος είχε το όνομα κι άλλος τη χάρη χτες στο Βελιγράδι. Παρτιζάνος ήταν ο Ολυμπιακός. Οι ερυθρόλευκοι παίζοντας με πάθος και ψυχραιμία πρωτόγνωρη, νίκησαν την Παρτιζάν με 81 - 71, κάνοντας το μεγάλο βήμα για πρόκριση στη Β φάση της Ευρωλίγκα. Ηρωας της βραδιάς ο Φράνκο Νάκιτς. Ο Κροάτης που την τελευταία στιγμή πήρε τη θέση του τραυματία Γκρέι στη βασική πεντάδα, έσπασε όλα τα αμυντικά συστήματα των πρώην συμπατριωτών του. Κάνοντας την καλύτερη φετινή του εμφάνιση, σημείωσε 25 πόντους, τους περισσότερους στα κρίσιμα σημεία του αγώνα.

Οι Γιουγκοσλάβοι κατώτεροι του αναμενομένου, δεν μπόρεσαν να αντισταθούν. Χωρίς ρυθμό και με απελπιστική αστοχία από τη γραμμή των ελεύθερων βολών, προσπάθησαν με συστήματα άμυνας ζώνης να κρατήσουν τους ψηλούς του Ολυμπιακού μακριά από τη ρακέτα. Κάτι πέτυχαν στο ξεκίνημα της επανάληψης όταν μετέτρεψαν το 27 - 37 σε 53 - 55, αλλά χωρίς συνέχεια. Απέναντι στους Νάκιτς, Ρίβερς δεν είχαν λύσεις και το χειρότερο γι' αυτούς, δεν προσπάθησαν να πιέσουν τους αντιπάλους τους σε όλο το γήπεδο, ακόμα κι όταν το 59 - 72 του 34ου λεπτού έδειχνε ότι η νίκη άρχισε να κάνει φτερά για τον Πειραιά.

Ο Ντ. Ιβκοβιτς γνώριζε άριστα το παιχνίδι της Παρτιζάν, όμως ούτε κι ο ίδιος θα περίμενε ότι οι συμπατριώτες του θα ήταν τόσο άστοχοι από τα 6.25 μέτρα. Η ομάδα του κυριάρχησε κοντά στη ρακέτα κι αν δε χρεώνονταν με 3 φάουλ οι Τάρλατς και Φασούλας στο 15, το παιχνίδι ίσως να κρίνονταν πολύ νωρίτερα.

Ο δεύτερος αγώνας θα διεξαχθεί την ερχόμενη Τρίτη στο Φάληρο και λογικά η Παρτιζάν δεν μπορεί να αλλάξει τη ροή των πραγμάτων.

ΠΑΡΤΙΖΑΝ: Βίντατιτς 6, Μπρκιτς 13 (1), Τσουμπρίλο 6, Μπέριτς 12 (1), Κουτούροβιτς 8, Τομάσεβιτς 11, Ντρόμπνιακ 4, Λουκόφσκι 11 (1).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Μπακατσιάς, Σιγάλας 6, Παπανικολάου 8, Νάκιτς 25 (1), Φασούλας 11, Τόμιτς, Τάρλατς 11, Βελπ 6, Ρίβερς 14 (2).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ