Παρασκευή 7 Μάρτη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ 2004
Αγωνία για την πέμπτη πόλη

Με την Αθήνα να θεωρείται σίγουρα μέσα στις τέσσερις πόλεις, ανακοινώνονται σήμερα στη Λωζάνη οι υποψήφιες που θα συνεχίσουν

Τέσσερις ή πέντε πόλεις. Αυτό είναι το μεγάλο ερώτημα που αναμένεται να απαντηθεί σήμερα στη Λωζάνη, αφού οι τέσσερις πόλεις που θα συνεχίσουν τη διεκδίκηση της Ολυμπιάδας 2004 είναι κατά το μάλλον ή ήττον γνωστές. Αθήνα και Ρώμη κατά πρώτο λόγο και Μπουένος Αϊρες και Κέιπ Τάουν κατά δεύτερο, θεωρούνται σίγουρες ότι θα είναι στη διεκδίκηση μέχρι τέλους των Ολυμπιακών του 2004. Οι τέσσερις αυτές πόλεις έχουν επιλεγεί με βάση γεωπολιτικά και τεχνικά κριτήρια. Οι πολιτικές όμως πιέσεις ενδέχεται να επιβάλλουν και την προεπιλογή μιας πέμπτης πόλης, ανάμεσα στο Ρίο, τη Στοκχόλμη, την Κων/πολη και τη Σεβίλλη. Για να επιλεγεί και πέμπτη πόλη πρέπει να υπάρξει ομόφωνη απόφαση της 14μελούς επιτροπής που απαρτίζεται κατά κύριο λόγο από μέλη της ΔΟΕ.

Η εκτίμηση που υπάρχει είναι ότι η πέμπτη υποψηφιότητα δυσκολεύει τα πράγματα για την Αθήνα στην τελική επιλογή που θα γίνει το Σεπτέμβρη.

Η ανακοίνωση των πόλεων θα γίνει σήμερα το μεσημέρι στη διάρκεια τελετής που θα ξεκινήσει στις 2μμ (ώρα Ελλάδας) και θα μεταδοθεί απευθείας από την ΕΤ1.

Προς το παρόν πάντως οι εκπρόσωποι της ελληνικής υποψηφιότητας ήταν απολύτως ευχαριστημένοι από την παρουσίαση που έκαναν σήμερα το μεσημέρι ενώπιον της επιτροπής. Η πρόεδρος της επιτροπής Γ. Δασκαλάκη δήλωσε ότι "η σημερινή ημέρα κύλησε πολύ καλά και περιμένουμε την ανακοίνωση του Συμβουλίου Επιλογής". Σαν θετικό στοιχείο εκτιμόνταν και το γεγονός ότι κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου της ελληνικής υποψηφιότητας υποβλήθηκαν μόνο δύο ερωτήσεις από ξένους δημοσιογράφους.

Οι αντιρρήσεις

Την ίδια ώρα σε μπελάδες έβαλε την ιταλική υποψηφιότητα ο πρώην επίτροπος της ΕΟΚ και νυν βουλευτής του κόμματος των Πρασίνων, Ρίπα Ντι Μεάνα, που έδωσε στη Λωζάνη συνέντευξη Τύπου παρουσιάζοντας τις αντιρρήσεις του για την ανάληψη των Ολυμπιακών του 2004 από τη Ρώμη. Οι Ελληνες "συνάδελφοί" του περιορίστηκαν να διανείμουν στον Τύπο ανακοίνωση για το υπόμνημα αντίθεσης στην Ολυμπιάδα που έστειλαν στη ΔΟΕ. Επίσης ο Τομέας Πολεοδομίας και Χωροταξίας του Μετσόβιου Πολυτεχνείου εξέφρασε την αντίθεσή του με την πρόταση που περιέχεται στο φάκελο διεκδίκησης, γιατί τα προτεινόμενα έργα δε συντείνουν στη βελτίωση του φυσικού και πολεοδομικού περιβάλλοντας στην πρωτεύουσα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ