Παρασκευή 7 Μάρτη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΑΡΙ Σ.Ζ. - ΑΕΚ 0-0
Πριγκίπισσα η ΑΕΚ

Ατενίζει με αισιοδοξία την πρόκριση, μετά το χτεσινό αποτέλεσμα και την εμφάνισή της στο Πάρκο των Πριγκίπων

Το πρώτο... ημίχρονο τελείωσε επιτυχημένα για την ΑΕΚ. Στο "πάρκο των Πριγκίπων" ο δικέφαλος απέσπασε 0-0 από την Παρί Σεν Ζερμέν και πλέον θα την υποδεχτεί στη Ν. Φιλαδέλφεια με πολλές ελπίδες, στην υπόθεση πρόκριση για τα ημιτελικά του κυπέλλου Κυπελλούχων. Ταυτόχρονα έφερε ένα... βήμα πιο κοντά τη χώρα μας στην πολυπόθητη 8η θέση, στη σχετική κατάταξη της ΟΥΕΦΑ.

Η καλή...νύχτα για την ελληνική ομάδα φάνηκε νωρίς. Στην εξέδρα, περίπου 4.500 χιλιάδες φίλοι της, ζέσταναν την ατμόσφαιρα. Από την πλευρά τους οι "κιτρινόμαυροι" μπήκαν στο γήπεδο αποφασισμένοι να μην απογοητεύσουν αυτούς, που κατάφεραν πολλές φορές να κερδίσουν τη μάχη της εξέδρας.

Ο "πατριάρχης" (όπως τον αποκάλεσαν οι Γάλλοι) Στέλιος Μανωλάς με τη χτεσινή του συμμετοχή έφτασε τις 35 και έπιασε τον Μίμη Παπαϊωάννου στην πρώτη θέση του πίνακα των "δικέφαλων ευρωπαιχτών". Γιόρτασε λοιπόν με μια εκπληκτική εμφάνιση. Στα 94 ήταν πραγματικά αλάνθαστος. Μ' ένα μείγμα εμπειρίας και ψυχής, όχι μόνο σταματούσε σχεδόν κάθε επικίνδυνη ενέργεια στη γέννησή της, αλλά ενέπνεε και τους συμπαίχτες του.

Αξιος συμπαραστάτης του ο Ηλίας Ατματσίδης που πραγματοποίησε ένα από τα καλύτερα παιχνίδια της ως τώρα καριέρας του. Σταθερός και γρήγορος στις επεμβάσεις του, όποτε χρειάστηκε δήλωσε "παρών". Οι γηπεδούχοι όπως αναμενόταν μπήκαν φουριόζοι στον αγώνα με σκοπό να αιφνιδιάσουν. Μόλις στο 1 λοιπόν σε σέντρα του Λεονάρντο, ο Βαλντέζ, μόνος του στο ύψος της μικρής περιοχής, έπιασε κεφαλιά, αλλά ο Ατματσίδης έδιωξε ωραία σε κόρνερ.

Η Παρί Σεν Ζερμέν πίεζε, αλλά η Ενωση με συνεχή πρέσιγκ, πάθος και ωριμότητα άντεξε. Ουσιαστικά μια ακόμα ευκαιρία δημιουργήθηκε ως το ημίχρονο, αλλά το σουτ από τον Φουρνέ έδιωξε την κατάλληλη στιγμή ο Μανωλάς. Η ΑΕΚ από την πλευρά της έκανε αισθητή την παρουσία της όταν ο Κετσπάγια με δυνατό σουτ - φάουλ έστειλε την μπάλα λίγο άουτ. Στην επανάληψη η πίεση των Γάλλων αυξήθηκε και απείλησαν τρεις φορές...

Στο 58 ο Βαλντέζ μέσα στην περιοχή καθυστέρησε και τον πρόλαβε ο Μπορμπόκης, στο 62 ο Ατματσίδης μπλόκαρε στα πόδια του Φουρνέ, ενώ στο 65 φάουλ του Λεονάρντο έδιωξε ο Ελληνας τερματοφύλακας. Τη μεγάλη ευκαιρία να πάρει τη νίκη είχε η ΑΕΚ με τον Νικολαϊδη. Στο 74 μπήκε στην περιοχή καθυστέρησε όμως, όσο χρειαζόταν ο Ν Γκοτί να διώξει. Για 2-3 δευτερόλεπτα χάθηκε ένα γκολ που ίσως αποδεικνυόταν... χρυσό.

Από την Π. Σ. Ζ. ξεχώρισαν οι Λεονάρντο, Βαλντέζ, Κένεντι. Από την ΑΕΚ εκτός των δύο που ήδη αναφέρθηκαν, καλά τα πήγαν σχεδόν όλοι. Πάντως Μπατίστα και Κετσπάγια μπορούσαν να δώσουν περισσότερα.

Π.Σ. Ζ.: Λαμά, Κένεντι, Ν Γκοτί, Λεγκέν, Λεονάρντο, Βαλντέζ (75 Πουζέ), Ραϊ, Φουρνέ, Κοέ, Αλού, Λοκό.

ΑΕΚ: Ατματσίδης, Μαχαιρίδης (72 Ντόμπος), Κωστένογλου, Βλάχος, Κετσπάγια, Σαβέφσκι, Μπατίστα, Νικολαϊδης (82 Μαρτσέλο), Μανωλάς, Κασάπης, Μπορμπόκης.

Κίτρινη κάρτα είδαν οι Κένεντι, Μπορμπόκης, Κωστένογλου (χάνει τη ρεβάνς).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ