Σάββατο 8 Μάρτη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΒΟΛΕΪ - ΦΑΪΝΑΛ ΦΟΡ ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΩΝ
Συνεπής στο ραντεβού

Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει αύριο στον τελικό την Κούνεο. Κέρδισε τη γερμανική Μπερλίν με 3-1. "Φαβορί η Κούνεο", λέει ο Μοντάλι

Συνεπής στο ραντεβού του με την Κούνεο ήταν ο Ολυμπιακός, αν και η Μπερλίν αποδείχτηκε σκληρό καρύδι και προσπάθησε να τον καθυστερήσει, κερδίζοντας το πρώτο σετ. Ο Ολυμπιακός όμως ήταν καλά διαβασμένος - ο Μοντάλι είχε δει τα τελευταία δέκα παιχνίδια των Γερμανών - και κατάφερε να πάρει τη νίκη με 3-1 (6-15, 15-8, 15-7, 16-14). Στο πρώτο σετ οι Γερμανοί με το σερβίς τακτικής κατάφεραν να δημιουργήσουν πρόβλημα στην υποδοχή του Ολυμπιακού και νευρικότητα. Η συνέχεια όμως ανήκε στους ερυθρόλευκους, που πήραν εύκολα το δεύτερο και τρίτο σετ σε 26 και 30. Συναρπαστικό ήταν το τέταρτο σετ, όπου ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με 5-1, αλλά στη συνέχεια οι Γερμανοί ισορρόπησαν και κατάφεραν να προηγηθούν με 13-11. Στο κρίσιμο όμως αυτό σημείο οι ερυθρόλευκοι παίκτες, με αποθέματα ψυχραιμίας και ψυχής, ανέτρεψαν την κατάσταση και πήραν τη νίκη σε 34. Μεγάλο όπλο του Ολυμπιακού ήταν η επίθεση, που του έδωσε 21 π. έναντι 14 της Μπερλίν. Κορυφαίος παίκτης του ο Μ. Γκιούρδας, ενώ χρυσή αποδείχτηκε η αντικατάσταση του Τσακιρόπουλου, που ξεκίνησε τον αγώνα με τον Θεοδωρίδη που έδωσε λύσεις στην επίθεση.

Ο Τζιανπάολο Μοντάλι χρησιμοποίησε τους: Χελντ 5π.+15 αλ., Στορκ 4+7,5, Γκαβρίλοφ 5+15.5, Τσακιρόπουλος 0+1, Γκιούρδας 12,5+15, Χριστοφιδέλης 5+14, (Θεοδωρίδης 2 +13, Μιχαλόπουλος).

Μετά τον αγώνα ο Ιταλός προπονητής του Ολυμπιακού εξομολογήθηκε: "Οταν ήρθα στον Ολυμπιακό ονειρευόμουνα να παίξω έναν ευρωπαϊκό τελικό σε 2-3 χρόνια. Αυτό ήρθε νωρίτερα" και έκανε έκκληση στον κόσμο για ενίσχυση των ερυθρολεύκων στο αυριανό παιχνίδι με την Κούνεο. Ο Μοντάλι δήλωσε πως θεωρεί την Κούνεο φαβορί για τον τίτλο.

Στον άλλο ημιτελικό η Κούνεο κέρδισε τη ρωσική Μπελογκόριε με 3-1 (11-15, 15-6, 15-9, 15-5).

Οι Ιταλοί έχουν στις τάξεις τους παίκτες όπως ο περίφημος Ισπανός Πασκουάλ, ο Γιουγκοσλάβος Β. Γκρμπιτς και οι Ιταλοί Πάπι, Λουκέτα, Ντε Τζόρτζι, Γκάλι και Τζιρέτο. Αμφίβολη είναι η συμμετοχή του Πάπι, ενώ πρόβλημα στο δάχτυλο έχει και ο Γκρμπιτς.

Ο αυριανός τελικός θα ξεκινήσει στις 8.45 μμ και θα μεταδοθεί απευθείας από την ΕΤ-3. Ο μικρός τελικός αρχίζει στις 6.30 μμ (απευθείας ΕΤ-3).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ