Κυριακή 9 Μάρτη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παλεύουν για να μείνουν στη γη τους

Στο διεκδικητικό πλαίσιο των νέων αγώνων που αρχίζουν με τον εορτασμό της επετείου του Κιλελέρ, περιλαμβάνονται τα γνωστά, συγκεκριμένα και δίκαια αιτήματα του αγροτικού κόσμου. Αιτήματα που αφορούν:

  • Στη διαφύλαξη του αγροτικού εισοδήματος,που μειώνεται δραματικά, εξαιτίας της μείωσης των τιμών στ' αγροτικά προϊόντα και της ιλιγγιώδους αύξησης του κόστους παραγωγής.
  • Στην προστασία της αγροτικής παραγωγικής βάσης,που συρρικνώνεται με μέτρα περιορισμού των καλλιεργειών.
  • Στην εξασφάλιση εργασίας,που απειλείται από την απόφαση της ΕΕ και της κυβέρνησης να μειωθεί μέχρι και 50% ο αγροτικός πληθυσμός της χώρας μας, με αποτέλεσμα να ερημώσει η ύπαιθρος και χιλιάδες αγρότες να προστεθούν στις ουρές ανέργων των πόλεων.

Οι αγρότες παλεύουν για:

  • Τιμές που θα καλύπτουν το κόστος παραγωγής και θ' αφήνουν ένα λογικό κέρδος.
  • Κατάργηση των ποσοστώσεων στην παραγωγή και άλλων περιορισμών που περιλαμβάνονται σε καταστροφικούς κανονισμούς της ΕΕ.
  • Εξασφάλιση αγορών για την προώθηση των ελληνικών προϊόντων και έλεγχο των εισαγωγών αγροτικών προϊόντων που παράγονται στη χώρα μας.
  • Μείωση του κόστους παραγωγής,με έλεγχο στις τιμές των γεωργικών μέσων και εφοδίων και χτύπημα της κερδοσκοπίας των πολυεθνικών και των μεγαλεμπόρων, τιμές τράνζιτ στο πετρέλαιο, μείωση του ΦΠΑ στο 8% και επιστροφή ΦΠΑ που παρακρατήθηκε από το 1990 και εντεύθεν, μείωση των επιτοκίων δανείων, αύξηση των κονδυλίων για τη γεωργία και δημιουργία έργων υποδομής.
  • Ρύθμιση των αγροτικών χρεών,με κατάργηση των τόκων υπερημερίας και συμβατικών τόκων, αποπληρωμή μέσα σε 15 χρόνια, άτοκα για τα πέντε πρώτα χρόνια και με συμβατικό τόκο για τα υπόλοιπα δέκα.
  • Κατάρτιση Μητρώου Αγροτών,στο οποίο θα περιληφθούν οι κατ' αποκλειστικό επάγγελμα αγρότες και δε θα χρησιμοποιηθεί για το ξεκλήρισμα της μικρομεσαίας αγροτιάς.
  • Να σταματήσουν οι δίκες και καταδίκες σε βάρος αγωνιστών της αγροτιάς,που πήραν μέρος στις κινητοποιήσεις.

Για την ικανοποίηση αυτών και άλλων μεσοπρόθεσμων και μακροπρόθεσμων αιτημάτων παλεύουν οι αγρότες, οι οποίοι δεν είναι διατεθειμένοι να υποταχθούν στην αντιαγροτική πολιτική της κυβέρνησης και να δεχτούν να πεταχτούν στον "Καιάδα του εκσυγχρονισμού", όπως θέλει ο Κ. Σημίτης, στα πλαίσια διακηρύξεών του για "αναδιάρθρωση της αγροτικής οικονομίας", η οποία σημαίνει απλώς ξεκλήρισμα χιλιάδων ξωμάχων της ελληνικής υπαίθρου. Θα παλέψουν, με νύχια και με δόντια, για να μείνουν στα χωριά τους, να καλλιεργούν τη γη, να θρέφουν το λαό μας και να ωφελούν την Ελλάδα.

ΤΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΕΓΡΑΨΕ

Ο ΠΑΥΛΟΣ ΡΙΖΑΡΓΙΩΤΗΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ