Κυριακή 9 Μάρτη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΦΟΡΜΟΥΛΑ 1
Η παράσταση αρχίζει...

Ανοίγει σήμερα η αυλαία στη μακρινή Μελβούρνη. Τεράστια συμφέροντα και πακτωλός χρημάτων

Το σπορ των τολμηρών, το μεγάλο "τσίρκο" της Φόρμουλα 1, ανοίγει τις πύλες του σήμερα στη μακρινή Μελβούρνη της Αυστραλίας (5.20 το απόγευμα σε μαγνητοσκόπηση από την ΕΤ1). Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 1997 αναμένεται συναρπαστικό σε όλα τα... επίπεδα, αφού ως γνωστό στο χώρο των μηχανοκίνητων αθλημάτων έχουν επενδυθεί εκατοντάδες εκατομμύρια και διακυβεύονται μεγάλα συμφέροντα των αυτοκινητοβιομηχανιών.

Το ραντεβού λοιπόν στην πίστα του "Αλμπερτ Παρκ" έχει δοθεί εδώ και αρκετό καιρό και όλοι περιμένουν με ανυπομονησία τον καινούριο συσχετισμό δυνάμεων να παρατάσσεται στη γραμμή εκκίνησης. Η μακρά περίοδος ανακατατάξεων και δοκιμών έχει περάσει ανεπιστρεπτί και οι 24 οδηγοί των 12 ομάδων καλούνται να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό στη Μελβούρνη. Η νίκη ασφαλώς δε θα είναι καθοριστική, όμως η αρχή είναι το ήμισυ του παντός.

Στον καθαρά αγωνιστικό τομέα τα ερωτήματα είναι: α) η κυριαρχία της "Γουίλιαμς Ρενό" θα είναι τόσο απόλυτη όσο πέρσι; β) η "Φεράρι" θα μπορέσει να ξεπεράσει τα προβλήματα αξιοπιστίας των τελευταίων ετών και να εκμεταλλευτεί τον κορυφαίο πιλότο Μίκαελ Σουμάχερ; γ) η "Μπένετον Ρενό" θα ανακάμψει με το δίδυμο Μπέργκερ - Αλεζί κερδίζοντας έστω και ελάχιστη φήμη που της χάρισε ο Σουμάχερ, όταν οδηγούσε το μονοθέσιό της; δ) η "Μακλάρεν Μερτσέντες" θα βρει επιτέλους το δρόμο για τη νίκη; ε) ο Ντέιμοντ Χιλ, περσινός παγκόσμιος πρωταθλητής, με την άσημη "Αροους" θα μπορέσει να κρατηθεί ψηλά ή θα παλεύει για μια καλή αξιοπρεπή θέση στην "πολ ποζίσιον"; Αυτά είναι μερικά από τα ερωτήματα που θα απαντηθούν μέσα στη χρονιά.

Αξιοσημείωτη είναι και η παρουσία δύο θρύλων της Φόρμουλα 1 σαν ιδιοκτήτες εταιριών. Πρόκειται για τον Σκοτσέζο Τζάκι Στιούαρτ (3 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής) και τον Γάλλο "καθηγητή" Αλεν Προστ (4 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής) που αγόρασε αντί 16 δισ. τη Λιζιέ!

Ασφαλώς υπάρχει και η... σκοτεινή πλευρά του φεγγαριού. Δεν είναι άλλη από την αλόγιστη διαφήμιση, κυρίως εταιριών καπνού και τσιγάρων, που δίνουν όσο - όσο για να διαφημιστούν από τα μονοθέσια. Πληρώνουν αδρά προκειμένου να βγουν στο γυαλί, στο οποίο η διαφήμιση και η προβολή αυτών των προϊόντων είναι απαγορευμένη...

Σόου μπίζνες λοιπόν καθώς κανένας πλέον δεν ενδιαφέρεται για την εξέλιξη της τεχνολογίας, η οποία φαίνεται να έχει εγκαταλείψει προ πολλού τις πίστες, φυσικά προς όφελος του θεάματος...

Ανδρέας ΠΑΓΑΝΟΠΟΥΛΟΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ