Τετάρτη 12 Μάρτη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΕΔΥΕ
Είναι αγώνας αξιοπρέπειας

Συγκέντρωση αύριο, στις 7 μ.μ., στην πλατεία Κάνιγγος

Παρακολουθήσαμε αυτές τις μέρες τη λαϊκή εξέγερση στην Αλβανία, μια χώρα που μετατράπηκε από τον εκλεκτό των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, Μπερίσα, σε προτεκτοράτο της "νέας τάξης πραγμάτων". Είδαμε ένα λαό ολόκληρο, αυτά τα χρόνια, να μετατρέπεται σε διεθνή ζητιάνο και τη χώρα του να καταληστεύεται από τους ιμπεριαλιστές. Η τελευταία οικονομική κρίση και η ληστεία των λαϊκών αποταμιεύσεων ήταν η σταγόνα που έκανε το ποτήρι να ξεχειλίσει.

Ο αγώνας του αλβανικού λαού για τα δημοκρατικά του δικαιώματα είναι αγώνας αξιοπρέπειας, αγώνας που στρέφεται κατά της νέας ιμπεριαλιστικής τάξης, που όλα αυτά τα χρόνια φέρνει τον πόλεμο, τη φτώχεια και τη δυστυχία σε όλους τους λαούς.

Το Κίνημα Ειρήνης, η ΕΕΔΥΕ, συμπαραστέκεται στον αγώνα του λαού της γειτονικής χώρας και εκφράζει την αντίθεσή του σε κάθε είδους επέμβαση των ιμπεριαλιστών και των οργανισμών τους.

Τη συμπαράστασή μας αυτή πρέπει να την εκφράσουμε με όλους τους τρόπους. Με τη συμμετοχή στην εκδήλωση συμπαράστασης στον αλβανικό λαό και καταγγελία των οργάνων της "νέας τάξης" και με υλική βοήθεια στους εξεγερμένους.

ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ, 13 ΜΑΡΤΗ, ΣΤΙΣ 7 μ.μ. ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΝΙΓΓΟΣ. Ομιλητής: Ε. Μαχαίρας, ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΕΔΥΕ.

- Να διαδηλώσουμε τη συμπαράστασή μας στον αλβανικό λαό και την καταδίκη του καθεστώτος Μπερίσα

- Να ενώσουμε τη φωνή μας με τη φωνή τους

- Να απαιτήσουμε να εξασφαλιστούν τα δημοκρατικά δικαιώματα στην Αλβανία

- Να αποτρέψουμε με τον αγώνα μας επεμβάσεις και, για μια φορά ακόμα, να καταδικάσουμε τα αμερικανοΝΑΤΟικά σχέδια για τα Βαλκάνια.

  • Η ΕΕΔΥΕ συγκεντρώνει τρόφιμα και φάρμακα για τον αλβανικό λαό. Περισσότερες πληροφορίες: Θεμιστοκλέους 48, τηλ. 38.44.853, 38.27.303.
Σήμερα η συγκέντρωση της ΕΔΥΕΘ

Συγκέντρωση αλληλεγγύης προς τον αλβανικό λαό και πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης οργανώνει σήμερα Τετάρτη, στις 6 το απόγευμα, η ΕΔΥΕΘ. Η συγκέντρωση θα ξεκινήσει μπροστά από το σιδηροδρομικό σταθμό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ