Τετάρτη 12 Μάρτη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Την έναρξη εργασιών νέας μονάδας στο Βουκουρέστι ανακοίνωσε η Εθνική Τράπεζα, στο πλαίσιο του προγράμματος επέκτασης των εργασιών της σε χώρες των Βαλκανίων. Το κατάστημα στεγάζεται σε ιδιόκτητους χώρους στο εμπορικό και οικονομικό κέντρο της πόλης και διεξάγει το σύνολο των τραπεζικών εργασιών. Στόχος είναι η προσέλκυση μεγάλων ελληνικών και ξένων επιχειρήσεων, η απόσπαση του μεγαλύτερου δυνατού μεριδίου των εμπορικών συναλλαγών της χώρας με την Ελλάδα και η ενεργός συμμετοχή στην προσπάθεια των νομισματικών αρχών για αναδιάρθρωση του εκεί τραπεζικού συστήματος.

ΕΚΘΕΣΕΙΣ: Διπλάσια σε έκταση, πολυδιάστατη σε εκδηλώσεις και με σημαντικές καινοτομίες και προσφορές, λένε οι αρμόδιοι ότι θα είναι η φετινή έκθεση "Τουριστικό Πανόραμα", που είναι η μεγαλύτερη έκθεση διακοπών και τουρισμού στη χώρα. Η έκθεση θα διεξαχθεί στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας από 9 - 13 Απρίλη από τον όμιλο Καλοφωλιά, με τη συνεργασία και τη στήριξη του ΕΟΤ και πληθώρας τουριστικών φορέων.

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ (1): Σε 7,1 δισ. δρχ., έναντι 6,5 δισ. δρχ. το 1995, ανήλθαν το 1996 τα καθαρά κέρδη της εταιρίας χρηματοδοτικής μίσθωσης ALPHA LEASING, που είναι θυγατρική της Αλφα Τράπεζας Πίστεως. Το σύνολο του ενεργητικού ανήλθε το περασμένο έτος σε 45,3 δισ. δρχ., έναντι 43 δισ. δρχ. το 1995, παρουσιάζοντας αύξηση 5,3%, ενώ τα εκμισθωμένα πάγια το 1996 έφτασαν τα 62,4 δισ. δρχ., παρουσιάζοντας έτσι αύξηση 9,2% σε σχέση με το 1995. Κατόπιν αυτών, το ΔΣ της εταιρίας αποφάσισε να προτείνει στη Γενική Συνέλευση των μετόχων τη διανομή μερίσματος ύψους 650 δρχ. ανά μετοχή, έναντι 600 δρχ. το 1995.

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ (2): Ενθαρρυντικά, χαρακτηρίζει η εταιρία "ΙΠΠΟΤΟΥΡ" τα πρώτα αποτελέσματα της παραγωγής μανιταριών, καθώς οι πωλήσεις τους στα σούπερ μάρκετ και την Κεντρική Λαχαναγορά της Αθήνας έφτασαν σε δυο μήνες τα 40 εκατ. δρχ. Η διοίκηση της εταιρίας, που πρωτίστως ασχολείται με την παραγωγή και εκμετάλλευση αγωνιστικών αλόγων, προσδοκά ότι τα έσοδα από τη διακίνηση μανιταριών θα ανέλθουν σε 400 εκατ. δρχ. στο τέλος του έτους.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Πραγματοποιείται σήμερα η τακτική Γενική Συνέλευση της Ενωσης Ελληνικών Τραπεζών, που φέτος συμπίπτει με τη συμπλήρωση 70 χρόνων από την ίδρυσή της. Κύριος ομιλητής θα είναι ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας, Γ. Παπαντωνίου, ενώ θα μιλήσουν ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, Λ. Παπαδήμος και ο πρόεδρος της Τραπεζικής Ομοσπονδίας της Ευρωπαϊκής Ενωσης, Χοσέ Λουίς Μαλντονάντο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ