Παρασκευή 14 Μάρτη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΜΕΓΑΛΟΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ
Χέρι χέρι για την "εισβολή" στα Βαλκάνια

Ετοιμάζουν ακόμα και τη σύσταση ειδικού οργάνου, που θα αποφασίζει για την "οικονομική διείσδυση" σε χώρες των οποίων οι λαοί μαστίζονται από την κρίση της καπιταλιστικής παλινόρθωσης

Στη δημιουργία οργάνου επεξεργασίας, χάραξης και εφαρμογής οικονομικής πολιτικής, πέρα και πάνω από το επίπεδο της κυβερνητικής εξουσίας, προσανατολίζεται η κυβέρνηση, σε συνεργασία με τους πλέον "ευυπόληπτους πολίτες" της χώρας, καταργώντας κάθε ίχνος προσχήματος στην κατεύθυνση εξυπηρέτησης των συμφερόντων των μεγαλοεπιχειρηματιών. Η σύσταση του οργάνου αποφασίστηκε ουσιαστικά σε χτεσινή νέα σύσκεψη της υπουργού Ανάπτυξης Β. Παπανδρέου με την ...αφρόκρεμα των μεγαλοεπιχειρηματιών, Β. Βαρδινογιάννη, Σ. Κόκκαλη, Δ. Κοπελούζο και εκπρόσωπο του ομίλου Λάτση, καθώς και με τις διοικήσεις των ενεργειακών κρατικών επιχειρήσεων ΔΕΗ και ΔΕΠ. Πρόκειται για την τρίτη κατά σειρά συνάντηση της Β. Παπανδρέου με επιχειρηματίες, ο κύκλος των οποίων άνοιξε με πρωτοβουλία της ίδιας και στα πλαίσια της επέλασής τους στα Βαλκάνια και τις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης.

Αν και η κυβέρνηση αρνείται να ανακοινώσει το ακριβές περιεχόμενο αυτών των συναντήσεων, η συμμετοχή των διοικήσεων της ΔΕΗ και της ΔΕΠ στη χτεσινή συνάντηση ρίχνει κάποιο "φως" στο τι περίπου μαγειρεύεται στο παρασκήνιο και προκύπτει ότι πρόκειται σίγουρα και πρωτίστως για δραστηριότητες των "4" στον ενεργειακό τομέα, για τις οποίες καθώς φαίνεται κρίνουν ως απαραίτητα τα κεφάλαια των κρατικών εταιριών.

Εκπληξη προκαλεί το γεγονός ότι οι συμμετέχοντες στη χτεσινή σύσκεψη όχι μόνο δε φρόντισαν να τηρήσουν τα όποια προσχήματα, αλλά δημόσια ανακοίνωσαν τον ειδικό ρόλο που καλείται να παίξει το υπό σύσταση "θεσμικό" όργανο, στα πλαίσια μάλιστα των εξελίξεων στις γείτονες χώρες της Βαλκανικής. Αποκαλύπτοντας πως μοναδικό μέλημα των μεγαλοεπιχειρηματιών είναι η πάση θυσία εξασφάλιση όλο και μεγαλύτερων υπερκερδών σε βάρος των λαών της περιοχής, ανακοίνωσαν επίσημα πως "η συνάντηση κρίθηκε επιβεβλημένη, λόγω της έκτακτης κατάστασης που διαμορφώνεται σε ορισμένες χώρες της Βαλκανικής, με στόχο τον όσο το δυνατόν καλύτερο συντονισμό των ενεργειών της κυβέρνησης και επιχειρηματιών. Εγιναν συγκεκριμένες προτάσεις σε θέματα που άπτονται της αναπτυξιακής πορείας της χώρας μας".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ