Σάββατο 15 Μάρτη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΣΚΕΤ - Α1
Η Θεσσαλονίκη κρίνει την τετράδα

Ο ΠΑΟΚ υποδέχεται τον ΠΑΟ και ο Ηρακλής το Περιστέρι

Επτά μέρες και σήμερα, στο διάστημα των οποίων θα διεξαχθούν τρεις αγωνιστικές, απέμειναν για να ολοκληρωθεί το πρώτο μέρος του 5ου επαγγελματικού πρωταθλήματος. Αν εξαιρέσει κανείς τον ΒΑΟ που έχει αποχαιρετήσει και μαθηματικά τη μεγάλη κατηγορία και τον ΠΑΟΚ που έχει ριζώσει στην έκτη θέση του βαθμολογικού πίνακα, χωρίς να απειλεί τους αποπάνω και να απειλείται από τους αποκάτω, οι υπόλοιπες ομάδες έχουν κάτι να αποδείξουν.

Στη Θεσσαλονίκη κρίνονται σήμερα, κατά 90%, η 3η και 4η θέση του βαθμολογικού πίνακα. Ο ΠΑΟΚ μπορεί μεν να αγωνίζεται για το γόητρό του, όμως ο Παναθηναϊκός, τον οποίο υποδέχεται στις 18.40, παίζει το τελευταίο του χαρτί για συμμετοχή στην πρώτη τετράδα. Δύσκολη αναμέτρηση για την ομάδα του Μπ. Μάλκοβιτς που θέλει να αποφύγει τους αγώνες της Α φάσης των πλέι οφ, οι οποίοι έχουν ορισθεί να γίνουν στο διάστημα που οι "πράσινοι" θα διεκδικούν από τον Ολυμπιακό την πρόκριση στο φάιναλ φορ του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Ο Σέρβος προπονητής θα έχει στη διάθεσή του για πρώτη φορά στο ελληνικό πρωτάθλημα τον Αμερικανό Νουόσου, αλλά ο Σκοτ Σκάιλς αισιοδοξεί. "Αν παίξουμε όπως στο παιχνίδι με το Περιστέρι θα νικήσουμε", δήλωσε. Δε θα έχει πάντως στη διάθεσή του τον Στογιάκοβιτς, ο οποίος βγήκε χτες από το νοσοκομείο με γύψο στο αριστερό πόδι.

Το Περιστέρι υποδέχεται ο Ηρακλής, με στόχο να ξεφύγει από τις τελευταίες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα και παράλληλα να... βοηθήσει τον συμπολίτη του Αρη στην κατάκτηση της 3ης θέσης. Ο τελευταίος, πριν κοπάσουν οι πανηγυρισμοί για την πρόκριση στον τελικό του κυπέλλου Κόρατς, δοκιμάζεται αύριο στη Γλυφάδα από τον Πανιώνιο.

Τον καταδικασμένο ΒΑΟ υποδέχεται η ΑΕΚ και ο Γ. Ιωαννίδης δηλώνει έτοιμος να δοκιμάσει δύο νέα παιδιά, τα οποία θεωρεί το "αύριο" του συλλόγου. Τον ελληνοποιημένο Τσακάλοφ (2.17) από τη Γεωργία και τον Μπαρλά, που είχε τραυματισθεί σοβαρά στο ξεκίνημα της περιόδου.

Στα Πατήσια, Σπόρτιγκ και Απόλλωνας Πάτρας θέλουν τη νίκη για να πάνε στην Α φάση των πλέι οφ με πλεονέκτημα έδρας, ενώ ο Πειραϊκός εναντίον του Παπάγου παίζει το τελευταίο του χαρτί για παραμονή στην κατηγορία.

Με άλλον αέρα θα ταξιδέψει ο Ολυμπιακός στη Λάρισα, για το αυριανό παιχνίδι με την τοπική ομάδα. Στη χτεσινή προπόνηση παραβρέθηκε ο πρόεδρος του συλλόγου, Σ. Κόκκαλης, για να συγχαρεί τους παίκτες, όχι όμως και ο Ντ. Ιβκοβιτς που πλήρωσε με λουμπάγκο την υπερένταση των τελευταίων ημερών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ