Κυριακή 16 Μάρτη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΜΝΗΜΕΣ

λ9

Στις 9 Μάρτη, συμπληρώθηκαν 11 χρόνια από το θάνατο του παλαίμαχου αγωνιστή ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΑΡΛΗ (Αχιλλέα), στελέχους του ΚΚΕ από τους Ταξιάρχες Κύμης.

Στη μνήμη του, σύντροφοι και φίλοι του πρόσφεραν 25.000 δρχ. στη ΝΕ Εύβοιας.

* * *

λ9

Σήμερα, 16 Μάρτη,κλείνουν 2 χρόνια από το θάνατο του αδελφού μου ΔΗΜΗΤΡΗ ΛΟΓΑΡΑ.

Αντί για λουλούδια στον τάφο του, προσφέρω 5.000 δρχ. στην ΚΟΒ Εμποροϋπαλλήλων της ΚΟ Αθήνας.

Λούλα Λογαρά

* * *

λ9

Συμπληρώνονται 6 μήνες από τον απροσδόκητο θάνατο της αγωνίστριας ΔΕΣΠΟΙΝΑΣ ΚΩΣΤΟΥΔΗ, μέλους του ΚΚΕ. Σεμνός χαρακτήρας, πάντα γλυκομίλητη, αλλά και πάντα ακλόνητα πιστή στις αρχές της, στα ιδανικά του κόμματος, που με πάθος υποστήριξε μια ολόκληρη ζωή.

Στη μνήμη της, προσφέρουμε 10.000 δρχ. στο "Ριζοσπάστη".

Αγλαϊα, Κώστας, Λιάνα, Δημήτρης, Αγγελική

* * *

λ9

Στη μνήμη του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΡΙΓΑΝΑ,του οποίου το μνημόσυνο θα γίνει στις 23 Μάρτη στον Αγιο Βασίλειο Ζαρουχλαίικων, η Αλεξάνδρα, χήρα Κωνσταντίνου Τσανακαλιώτη, πρόσφερε 3.000 δρχ. στο "Ριζοσπάστη" και 2.000 δρχ. στην ΚΟ Πάτρας.

* * *

λ36

Στη μνήμη του παππού μου ΓΙΩΡΓΗ και της γιαγιάς μου ΝΑΖΗ,και των γονιών μου ΘΕΟΔΩΡΟΥ και ΠΟΛΥΞΕΝΗΣ ΠΑΤΣΑΚΙΔΟΥ,προσφέρω 25.000 δρχ. στην ΚΝΕ και εύχομαι επιτυχία στο 7ο Συνέδριό της.

Ευθυμία Πατσακίδου - Παπαδοπούλου, Νευροκόπι

* * *

λ9

Στη μνήμη του συζύγου μου ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΥ, από το Αηδονοχώρι Νεάπολης Βόιου, μέλους του ΚΚΕ, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και μαχητή του ΔΣΕ και για την ονομαστική του γιορτή. Καθώς και στη μνήμη του συγχωριανού μου ΘΑΝΑΣΗ ΤΑΣΙΟΠΟΥΛΟΥ, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και μαχητή του ΔΣΕ, που πέθανε στις 17 Γενάρη 1997, προσφέρω 8.000 δρχ. στο "Ριζοσπάστη" και 2.000 δρχ. στην ΚΟΒ Κληματαριάς Κάτω Τούμπας.

Ευδοκία Βασιλοπούλου

* * *

λ18

Στη μνήμη της μητέρας μου ΜΑΤΙΝΩΣ ΚΟΥΚΟΥΡΙΓΚΟΥ,του αδελφού μου ΓΕΩΡΓΙΟΥ,του εξαδέλφου μου ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΛΟΥΛΟΥ και των συγχωριανών μου ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΤΣΙΤΣΙΟΥ και ΓΕΩΡΓΙΟΥ και ΒΑΪΤΣΑΣ ΚΛΕΙΔΑ,προσφέρω 5.000 δρχ. στο ΚΚΕ, 5.000 δρχ. στο "Ριζοσπάστη" και 10.000 δρχ. για τα παιδιά της Κούβας.

Ευάγγελος Κουκουρίγκος

* * *

λ9

Ο ΘΑΝΑΣΗΣ ΤΑΣΙΟΠΟΥΛΟΣ,στέλεχος του ΚΚΕ από το Αηδονοχώρι Κοζάνης, στην Κατοχή ήταν ανταρτοΕΠΟΝίτης. Στον Εμφύλιο, τελείωσε την πρώτη σειρά της Σχολής Αξιωματικών του ΓΑ ΔΣΕ και πολέμησε από τις γραμμές του ως αξιωματικός. Τραυματίστηκε.

Πέθανε πιστός στα ιδανικά του ΚΚΕ.

Στη μνήμη του, οι φίλοι του Σιμέλα και Δήμος Ζιώτας πρόσφεραν στο ΚΜΕ 10.000 δρχ.

  • Ηταν αγαπητός από όλους, ο εξάδελφός μου Θανάσης Τασιόπουλος.Για όλους είχε μια καλή κουβέντα, μια σοφή συμβουλή. Δεν μπορούμε να ξεχάσουμε το γλυκό του χαμόγελο, την απέραντη καλοσύνη του και την ανθρωπιά που σκορπούσε γύρω του.

Στη μνήμη του, προσφέρω 10.000 δρχ. στην ΚΟΒ Πάνω Πόλης Θεσσαλονίκης, της οποίας ήταν μέλος.

Νούλα Αναγνωστίδου

* * *

λ9

Πέρασαν 4 χρόνια από την ημέρα που έφυγε από κοντά μας ο αγαπημένος μας ΒΑΣΟΣ ΣΑΒΟΥΛΙΔΗΣ,από τους Σιταγρούς Δράμας. Με αγάπη και σεβασμό βρίσκεται στην καρδιά και στη σκέψη μας.

Εφηβος συνδέεται και συμμετέχει ως μέλος της ΟΚΝΕ και του ΚΚΕ, με τους λαϊκούς αγώνες για το φωτεινό μέλλον. Σεμνός, έντιμος και αταλάντευτος στάθηκε αγωνιστικά ως συνεταιριστής και στέλεχος της οργάνωσης του ΚΚΕ στη Δράμα, στους πολύχρονους λαϊκούς αγώνες μέχρι που η ανίατη αρρώστια τον άρπαξε από κοντά μας. Γι' αυτό και αγαπήθηκε και μνημονεύεται μ' αγάπη στο χώρο που έζησε και δούλεψε.

Στη μνήμη του, προσφέρουμε 10.000 δρχ. στο "Ριζοσπάστη" και 10.000 δρχ. στο ΚΚΕ.

Οι οικογένειες Σ. Σαουλίδου και Π. Καζαντζίδου

* * *

Συμπληρώθηκαν 2 χρόνια από το θάνατο του αγαπημένου μας ΒΑΓΓΕΛΗ ΜΑΚΡΗ. Στη μνήμη του και αντί για μνημόσυνο, προσφέρουμε 20.000 δρχ. στο "Ριζοσπάστη", τον καθημερινό του σύντροφο.

Η γυναίκα του Σταματία Μακρή

Τα παιδιά του Βασίλης, Μαρία, Ευθύμης

* * *

λ9

Σήμερα, 16 Μάρτη, συμπληρώνεται ένας χρόνος από το θάνατο του αξέχαστου ΧΡΗΣΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ.

Στη μνήμη του, η οικογένειά του προσφέρει 10.000 δρχ. στο "Ριζοσπάστη".

* * *

Ο ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗΣ καταγόταν από την πρώην Σοβιετική Ενωση. Γεννήθηκε το 1931. Στην Ελλάδα ήρθε το 1939 με την οικογένειά του και ζούσαν στο χωριό Εξοχή Πιερίας. Στην Κατοχή ο πατέρας του και ο αδελφός του ήταν αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης. Ο ίδιος ήταν Αετόπουλο τότε. Μετά την Απελευθέρωση, η οικογένειά του κυνηγήθηκε. Ο Γιάννης με τον αδελφό του Νίκο κατέφυγαν το 1946 στο ΔΣΕ. Ηταν διμοιρίτης στην υποδειγματική διμοιρία στο Αρχηγείο με το ψευδώνυμο Μαχαίρας. Εζησε πολιτικός πρόσφυγας, από το τέλος του Εμφύλιου, στην Τασκένδη όπου δούλευε ως εργοδηγός.

Επαναπατρίστηκε το 1980 και πέθανε στις 27 Γενάρη 1997.

Στη μνήμη του και αντί για μνημόσυνο, η κόρη του Δέσποινα Τριανταφυλλίδου πρόσφερε 10.000 δρχ. στη ΝΕ Κατερίνης, 5.000 δρχ. στο "Ριζοσπάστη" και 5.000 δρχ. στο Παράρτημα Κατερίνης της ΠΕΑΕΑ.

* * *

λ18

Στα τέλη Φλεβάρη, συμπληρώθηκαν 3 μήνες από το θάνατο του ΦΙΛΙΠΠΑ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ.Πήρε μέρος στον πόλεμο του 1940 - '41 και στην Κατοχή ήταν αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης. ΕΛΑΣίτης, πήρε μέρος στο χτύπημα που έγινε από τμήματα του ΕΛΑΣ στο αστυνομικό τμήμα του χωριού Χαραυγή Κοζάνης. Στο χτύπημα αυτό, μαζί με τον Γιάννη Θεοδωρίδη, αφόπλισαν τους αστυνομικούς, έκαψαν το αρχείο, κατέβασαν τη χιτλερική σημαία και ύψωσαν την ελληνική, που κυμάτιζε επί μία βδομάδα. Το Φλεβάρη του 1944, σκότωσαν τον υπεύθυνο του ΕΑΜ στο χωριό Λιβερά και ανέλαβε τη θέση του ο Φ. Βασιλειάδης. Στις 3 Φλεβάρη 1944 κατακτητές έκαψαν το χωριό Λιβερά και ένας συνεργάτης τους σκότωσε τον πατέρα του Φ. Βασιλειάδη ΘΟΔΩΡΟ,75 χρόνων.

Στη μνήμη του Φίλιππου Βασιλειάδη, που πέθανε στις 24 Νοέμβρη 1996, της κόρης μας ΜΑΡΓΑΡΙΤΑΣ Βασιλειάδη - ΙΩΑΚΕΙΜΙΔΗ,που πέθανε στις 7 Δεκέμβρη 1995 και του ΓΙΑΝΝΗ ΘΕΟΔΩΡΙΔΗ,ταγματάρχη του ΔΣΕ, ο οποίος σκοτώθηκε στις τελευταίες μάχες του Γράμμου προσφέρουμε 25.000 δρχ. στην ΚΟ Βέροιας, 15.000 δρχ. στο "Ριζοσπάστη" και 10.000 δρχ. στο Παράρτημα Βέροιας της ΠΕΑΕΑ.

Παρθενόπη, σύζυγος Φίλιππα Βασιλειάδη

Ο γιος του Θεόδωρος, η νύφη του Στέλλα, τα εγγόνια του Φίλιππος, Νικολέτα, Παρθενόπη και ο Γιάννης Ιωακειμίδης, σύζυγος της Μαργαρίτας

* * *

λ9

Πέρασαν 4 χρόνια από τότε που ξαφνικά και απροσδόκητα έφυγε από κοντά μας ο αγαπημένος μας ΝΙΚΟΣ ΤΣΙΝΤΖΙΛΩΝΗΣ.Ο θάνατός του προκάλεσε βαθύ πόνο και δημιούργησε κενό, που δεν κατάφερε να σβήσει το πέρασμα του χρόνου.

Στην αξέχαστη μνήμη του, μέσω της ΚΟΒ Κάτω Ιλισίων, προσφέρουμε στο ΚΚΕ 15.000 δρχ.

Οι γονείς του Χρήστος και Γλυκερία Τσιντζιλώνη

Η αδελφή του Στεριανή Τσιντζιλώνη

* * *

Στις 14 Φλεβάρη 1997, μας άφησε χρόνους ο συμπατριώτης μας ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΑΒΔΑΡΙΔΗΣ, γιατρός.

Στη μνήμη του προσφέρουμε 50.000 δρχ. στο ΚΚΕ.

Πουπούλα, Μαρίκα,

Σοφία και Περικλής Πεταλωτής

* * *

Στις 9 Μάρτη συμπληρώθηκαν 40 μέρες από το θάνατο του αγωνιστή ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ ΠΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ.

Στη μνήμη του, η σύζυγός του Ρούλα και τα παιδιά του πρόσφεραν, μέσω ΚΟΒ Γουμένισσας, 20.000 δρχ. στο ΚΚΕ.

* * *

λ18

Στη μνήμη των συζύγων μας ΕΡΑΣΜΙΑΣ ΠΑΓΟΥΛΑΤΟΥ,που πέθανε τον Αύγουστο του 1992 και ΕΛΒΙΡΑΣ ΠΑΓΟΥΛΑΤΟΥ,που πέθανε το Γενάρη 1994, καθώς και στη μνήμη των αδελφών μας ΣΠΥΡΟΥ και ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ ΠΑΓΟΥΛΑΤΟΥ, 25 και 23 χρόνων, οι οποίοι εκτελέστηκαν τον Αύγουστο του 1944 στο χωριό Κλήματα Κεφαλονιάς από Γερμανούς και συνεργάτες τους, προσφέρουμε 20.000 δρχ. στο ΚΚΕ.

Ηλίας και Κώστας Παγουλάτος

* * *

λ9

Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΡΚΟΥΤΗΣ γεννήθηκε στην Καρδίτσα το 1929. Ηταν τεχνίτης μωσαϊκών και γλύπτης. Οργανώθηκε στην ΕΠΟΝ σε ηλικία 15 χρόνων. Με την επιχείρηση που έγινε στην Καρδίτσα στις 12 Δεκέμβρη 1948, κατατάχτηκε στο ΔΣΕ, στην 1η Μεραρχία, στο τάγμα του Πρίκου. Σύμφωνα με πληροφορίες που δεν επιβεβαιώθηκαν, σκοτώθηκε στο ύψωμα Αγίου Γεωργίου Καρπενησίου. Αλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι σκοτώθηκε στο χωριό Σίδερα, όπου βρίσκεται το φράγμα Κρεματών.

Στη μνήμη του, τα αδέρφια του Απόστολος και Δημήτριος, οι αδελφές του Κωνσταντίνα, Γεωργία και Μαρία προσφέρουν στη ΝΕ Καρδίτσας 20.000 δρχ.

Ο αδελφός του Απόστολος παρακαλεί όποιον γνωρίζει κάτι σχετικό με την τύχη του να τηλεφωνήσει στην Καρδίτσα στον αριθμό 0421 - 21930.

* * *

λ9

Αύριο, 17 Μάρτη, συμπληρώνονται 5 χρόνια από τότε που έφυγε από κοντά μας ο αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης - ΕΛΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΓΩΝΔΙΩΤΗΣ (Αυγερινός), οπαδός του ΚΚΕ.

Στη μνήμη του, προσφέρω 5.000 δρχ. στον καθημερινό του σύντροφο, το "Ριζοσπάστη", και 5.000 δρχ. στην ΚΟΒ Νεάπολης Πειραιά.

Η σύζυγός του Τούλα Παγωνδιώτη

* * *

λ9

Συμπληρώνονται 17 χρόνια από το θάνατο του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης ΣΤΑΥΡΟΥ ΓΚΟΥΝΤΟΥΜΗ.

Στη μνήμη του, η γυναίκα του Αδαμαντία και ο γιος του Μιχάλης προσφέρουν στο "Ριζοσπάστη" 10.000 δρχ.

* * *

λ9

Σήμερα, 16 Μάρτη, στο χωριό Αύρα Καλαμπάκας γίνεται το χρονιάτικο μνημόσυνο του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης ΒΑΪΟΥ ΤΑΤΣΙΟΠΟΥΛΟΥ.Από τις γραμμές του ΚΚΕ, πήρε μέρος στους εθνικούς, κοινωνικούς και πολιτικούς αγώνες του λαού. Για τη δράση του αυτή, φυλακίστηκε και εξορίστηκε στη Γυάρο και το Λακκί.

Στη μνήμη του, η γυναίκα του Σάββα και τα παιδιά του Ελένη, Γιούλα, Σπύρος και Μιχάλης προσφέρουν 25.000 δρχ. στο ΚΚΕ και 25.000 δρχ. στο "Ριζοσπάστη".

* * *

λ9

Πέρασαν 50 χρόνια από τότε που τρομοκράτες δολοφόνησαν στο χωριό Γριζάνο Τρικάλων τον αγωνιστή ΠΑΣΧΑΛΗ ΜΠΟΥΛΟΥΜΠΑΣΗ από το Νεοχώρι Τρικάλων. Γεννήθηκε το 1921 και καταγόταν από αγροτική οικογένεια. Στην Κατοχή ήταν ΕΠΟΝίτης και το ίδιο διάστημα έγινε μέλος του ΚΚΕ.

Στη μνήμη του, ο αδερφός του Ηλίας Μπουλούμπασης πρόσφερε στη ΝΕ Τρικάλων 2.000 δρχ.

* * *

λ9

Εφυγες από κοντά μας ξαφνικά και απρόοπτα. Μας είναι δύσκολο να συνηθίσουμε την ιδέα της απουσίας σου, από το σπίτι μας και από ανάμεσά μας.

Ομως, όσο χτυπάει η δική μας καρδιά, θα χτυπάει και η δική σου. Για μας, είσαι ακόμα εδώ, κι ας μη σε βλέπουμε. Βρίσκεσαι στην ψυχή μας, στη σκέψη μας, στα όνειρά μας.

Με αγάπη, η οικογένειά σου

Στη μνήμη του λατρευτού μας ΑΝΔΡΕΑ ΦΡΑΓΚΟΥ προσφέρουμε στο ΚΚΕ 10.000 δρχ.

Η γυναίκα σου Πόπη, οι κόρες σου Αθηνά, Μαρία, Ειρήνη

Ο γιος σου Θεολόγος

* * *

λ9

Στις 19 Μάρτη συμπληρώνεται ένας χρόνος από το θάνατο του ΧΡΗΣΤΟΥ ΛΑΚΚΑ.Γεννήθηκε στις Ράχες Ικαρίας. Εφηβος άρχισε την αντιφασιστική δράση του από τις γραμμές του ΕΑΜ. Εντάχθηκε στο ΚΚΕ και ανέπτυξε σημαντική δράση στους αγώνες του λαού. Επί 20 χρόνια ήταν δημοτικός σύμβουλος στο Δήμο Πετρούπολης. Υπήρξε μέλος του ΔΣ της Πανικαριακής Αδελφότητας και πρόεδρος του Παραρτήματος Πετρούπολης της ΠΕΑΕΑ. Ηταν δυναμικός και ακούραστος, συνεπής αγωνιστής και μέλος του ΚΚΕ ως το τέλος της ζωής του.

Οσοι τον γνώρισαν δε θα τον ξεχάσουν.

Στη μνήμη του, προσφέρουμε 50.000 δρχ. στο ΚΚΕ, μέσω της ΚΟΒ Πετρούπολης. Το μνημόσυνό του γίνεται σήμερα, 16 Μάρτη, στις 11 π.μ. στην εκκλησία του Αγιου Δημητρίου Πετρούπολης.

Η γυναίκα του και τα παιδιά του

* * *

Στη μνήμη του αδελφού μου ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑ, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ, που έφυγε από κοντά μας στις 6 Μάρτη 1997 και αντί για στεφάνι στον τάφο του, προσφέρω στη ΝΕ Καρδίτσας 10.000 δρχ.

Θεόδωρος Καλαμάτας


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ