Κυριακή 16 Μάρτη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΚΚΕ
Καθεστώς το μεροκάματο του τρόμου

Σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ αναφέρει:

"Εναν ακόμη βαρύ φόρο αίματος πλήρωσε η εργατική τάξη, στο βωμό της εκμετάλλευσης και της ασυδοσίας του κεφαλαίου. Αυτή τη φορά και πάλι στο Πέραμα.

Το τραγικό εργατικό ατύχημα - έγκλημα, που στοίχισε τη ζωή και τη σωματική ακεραιότητα αγνώστου μέχρι στιγμής αριθμού εργατών, δεν αποκαλύπτει μόνο τις συνθήκες κρεματορίου μέσα στις οποίες αιμορραγούν οι εργάτες της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης. Αποκαλύπτει γενικότερα το πραγματικό νόημα της αύξησης της παραγωγικότητας και της μείωσης του κόστους εργασίας, που διατυμπανίζουν οι πολιτικοί υπηρέτες της "ελεύθερης Αγοράς", και επιπλέον, τη συνειδητή αδιαφορία που δείχνουν για τους εργαζόμενους οι κυβερνήσεις, καθώς και τον προκλητικό τρόπο με τον οποίο φροντίζουν για τα κέρδη της εργοδοσίας.

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ πρέπει επιτέλους να σκύψει στο χώρο της Ζώνης, όπου με ευθύνη της οργιάζει η παράνομη εργασία και απουσιάζει κάθε έλεγχος από την πλευρά των υπουργείων Εργασίας, Εμπορικής Ναυτιλίας και των Λιμενικών Αρχών, κατευθύνοντας τις έρευνες για την παραδειγματική τιμωρία των ενόχων και για να μην κουκουλωθεί το έγκλημα για άλλη μια φορά. Σε διαφορετική περίπτωση αναλαμβάνει κι άλλες ευθύνες, στις τόσες που έχουν συσσωρευτεί πάνω της.

Το καθήκον της αποφασιστικής αντιμετώπισης αυτής της κατάστασης πέφτει στις πλάτες της ίδιας της εργατικής τάξης, τόσο του χώρου της Ζώνης, όσο και γενικότερα. Το μεροκάματο του τρόμου είναι καθεστώς για πολλές κατηγορίες εργαζομένων, ιδιαίτερα σε συνθήκες υψηλής ανεργίας, αύξησης της εκμετάλλευσης και εκτεταμένης φτώχειας. Για να μη θρηνούμε διαρκώς νέα θύματα μόνο ένας τρόπος υπάρχει. Ο ενιαίος αγώνας για τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας, ο αγώνας για την ανατροπή της πολιτικής που υπηρετεί την κεφαλαιοκρατία. Το ΚΚΕ εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη του προς τις οικογένειες των νεκρών και στους επιζώντες τραυματίες".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ