Τρίτη 18 Μάρτη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΔΙΕΘΝΗ
Μηνύματα συμπαράστασης στον αλβανικό λαό

Πολλαπλασιάζονται συνέχεια τα μηνύματα και οι ανακοινώσεις αλληλεγγύης προς τον αλβανικό λαό.

Η Επιτροπή Ειρήνης Τρικάλων σε ανακοίνωσή της εκφράζει τη "συμπαράστασή της στον εξεγερμένο αλβανικό λαό, ο οποίος με τον αγώνα του στρέφεται κατά της νέας ιμπεριαλιστικής τάξης, η οποία έφερε τη φτώχεια, τη δυστυχία, τη ρεμούλα και το ξερίζωμα από τη χώρα του".Μεταξύ άλλων αναφέρει επίσης πως "η ενίσχυση του αντιλαϊκού - αντιδημοκρατικού και αυταρχικού καθεστώτος Μπερίσα από τους ληστές των λαών ιμπεριαλιστές δε στάθηκε ικανή να καθυποτάξει το λαό αυτό, ο οποίος, με υψηλό πατριωτικό φρόνημα, αγωνίζεται για ν' απαλλαγεί από τους δυνάστες του". Η Επιτροπή Ειρήνης Τρικάλων τονίζει πως "η φημολογούμενη αποστολή πολυεθνικής δύναμης επέμβασης δημιουργεί νέες περιπέτειες για τη χώρα μας, η οποία προσανατολίζεται να μετάσχει σ' αυτήν, εκτελώντας διαταγές των Αμερικανών".

Από την πλευρά της, η Επιτροπή Ειρήνης Βόλου εκφράζει την αλληλεγγύη της στον αγώνα του αλβανικού λαού, "έναν αγώνα που στρέφεται όχι μόνο ενάντια στο καθεστώς Μπερίσα, αλλά και ενάντια στην ιμπεριαλιστική τάξη, που όλα αυτά τα χρόνια φέρνει τον πόλεμο, τη φτώχεια και τη δυστυχία σε όλους τους λαούς".Καταλήγοντας, η Επιτροπή Ειρήνης Βόλου εκφράζει την ανησυχία της για τις απόψεις περί "ανάγκης" εμφάνισης στην Αλβανία πολυεθνικής στρατιωτικής δύναμης. "Οποιοδήποτε σχέδιο παρέμβασης στρατιωτικής πολυεθνικής δύναμης στην Αλβανία, μπορεί να οδηγήσει σε απρόβλεπτες καταστάσεις ολόκληρη την περιοχή των Βαλκανίων",καταλήγει.

Το Σωματείο Προσωπικού Ιδιωτικών Κλινικών, Εργαστηρίων, Γηροκομείων, Οίκων Ευγηρίας, Διαγνωστικών Κέντρων και Συναφών Χώρων αναφέρει σε ανακοίνωσή του ότι "οι δραματικές εξελίξεις στην Αλβανία είναι αποτέλεσμα ενός καθεστώτος που μετέτρεψε μια μικρή και φτωχή χώρα σε αποικία των ΗΠΑ και της Ευρωπαϊκής Ενωσης... Είναι το ίδιο καθεστώς, που ερημώνοντας τη χώρα, έστειλε το άνθος της νεολαίας στα σκλαβοπάζαρα και στα πορνεία της Ιταλίας και της Ελλάδας. Στηρίχτηκε από τις ΗΠΑ - ΕΕ και από τους εδώ "υπεύθυνους πολιτικούς" με την προεκλογική ενίσχυση του Μπερίσα το 1992 από τον "δημοκράτη" Μητσοτάκη και την πολύμορφη στήριξη από τη σημερινή κυβέρνηση". Καταλήγοντας, το σωματείο τονίζει: "λέμε όχι στην επέμβαση των ξένων δυνάμεων, λέμε όχι στους διεθνείς χωροφύλακες".

Η διοίκηση του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Αγ. Δημητρίου - Αλίμου επισημαίνει πως "ο αλβανικός λαός, όπως κάθε λαός, έχει το δικαίωμα να είναι νοικοκύρης και να καθορίζει ο ίδιος τις τύχες του". Τονίζει επίσης πως είναι "αντίθετοι σε κάθε επέμβαση του ΝΑΤΟ, της ΔΕΕ, της ΕΕ ή και κάθε άλλου" και καλεί "την ελληνική κυβέρνηση να σταματήσει να φλερτάρει με την ιδέα της επέμβασης... και να αρνηθεί κατηγορηματικά και με κάθε τρόπο τη συμμετοχή Ελλήνων στρατιωτών σε πολυεθνική δύναμη".

Στο μεταξύ, το κίνημα ειρήνης του Ζωγράφου διοργανώνει πικετοφορία αλληλεγγύης στον αλβανικό λαό, σήμερα Τρίτη 18 Μάρτη, στις 6μμ, από την πλατεία Γαρδένιας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ